Keto hodvábny čokoládový koláč

Tento hodvábny čokoládový koláč sa zdá byť nabitý sacharidmi je ťažké uveriť, že je nízkosacharidový a priateľský ku keto. Zlatistá šupinatá kôrka je naplnená krémovou bohatou čokoládovou náplňou, ktorá sa topí v ústach. Koláč je dokonalým dezertom na oslavy a sviatky. Je to druh dezertu, ktorý každý miluje a recept, ktorý si vaši hostia budú pýtať. Pred podávaním ho dajte aspoň na tri hodiny do chladničky. Tento hodvábny čokoládový koláč uspokojí akúkoľvek chuť na dezert, ktorú máte. S týmto receptom môžete obmedziť túžbu po čokoládovom dezerte bez viny!

Ingrediencie:

Pre cesto :

  • 1 ½ šálky mandľovej múky
  • ½ lyžičky prášku do pečiva
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1/3 šálky zmesi granulovanej stévie/erytritolu
  • 3 lyžice masla
  • 1 stredné vajce
  • 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička masla

Na náplň:

  • 450g smotanového syra
  • 4 lyžice kyslej smotany
  • 4 lyžice masla
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • ½ šálky zmesi granulovanej stévie/erytritolu
  • ½ šálky kakaového prášku
  • 1 šálka smotany na šľahanie
  • 2 čajové lyžičky zmesi granulovanej stévie/erytritolu na šľahačku
  • 1 lyžička vanilkového extraktu na šľahačku

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 190°C. Vymastite formu na pečenie s 1 lyžičkou masla.
  2. V strednej miske zmiešajte mandľovú múku, prášok do pečiva, soľ a 1/3 šálky zmesi stévie/erytritolu. Pomocou šľahača zmiešame suché ingrediencie dohromady.
  3. K suchým ingredienciám pridáme maslo. Mixérom na pečivo, metličkou alebo vidličkou nakrájajte maslo na suché prísady, kým sa zmes nevytvorí na hrubú strúhanku.
  4. Pridajte vajce a vanilkový extrakt a miešajte, kým sa cesto nevytvorí do gule.
  5. Cesto preložíme na pripravenú formu a pomocou prstov cesto rozvaľkáme, kým nebude rovnomerne pokrývať dno a boky formy. Navlhčenie rúk studenou vodou môže pomôcť zabrániť tomu, aby sa cesto prilepilo na prsty. Pomocou vidličky vpichnite otvory na dno a po stranách kôrky, aby sa počas pečenia netvorili bubliny.
  6. Vložte kôru do rúry a pečte 11 minút. Vyberte kôru z rúry a okraje voľne prikryte fóliou. Vráťte ho do rúry na ďalších 5 až 8 minút alebo kým nie je spodná časť kôrky zlatohnedá. Pred plnením nechajte kôru úplne vychladnúť.
  7. Na prípravu náplne vložte do strednej misky smotanový syr, kyslú smotanu, maslo, vanilkový extrakt, ½ šálky zmesi stévie/erytritolu a kakaový prášok.
  8. Pomocou mixéra na nízkej rýchlosti zmiešajte ingrediencie, aby sa spojili, potom zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte, kým nebudú nadýchané.
  9. Vložte smotanu na šľahanie do samostatnej malej misky. Pomocou mixéru šľahajte smotanu pri vysokej rýchlosti, kým nebude nadýchaná. Pridajte 2 lyžičky sladidla a 1 lyžičku vanilkového extraktu a šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
  10. 1/3 šľahačkovej zmesi jemne vmiešame do tvarohovej zmesi. Pridajte zvyšnú šľahačkovú zmes a jemne ju vmiešajte. Cieľom je zmiešať tieto dve zmesi bez toho, aby sa porušili bubliny v kréme.
  11. Plnku naberieme do korpusu a vrch uhladíme lyžicou. Pred podávaním zakryte a ochlaďte koláč najmenej na 3 hodiny do chladničky.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-chocolate-silk-pie