Tento hodvábny čokoládový koláč sa zdá byť nabitý sacharidmi je ťažké uveriť, že je nízkosacharidový a priateľský ku keto. Zlatistá šupinatá kôrka je naplnená krémovou bohatou čokoládovou náplňou, ktorá sa topí v ústach. Koláč je dokonalým dezertom na oslavy a sviatky. Je to druh dezertu, ktorý každý miluje a recept, ktorý si vaši hostia budú pýtať. Pred podávaním ho dajte aspoň na tri hodiny do chladničky. Tento hodvábny čokoládový koláč uspokojí akúkoľvek chuť na dezert, ktorú máte. S týmto receptom môžete obmedziť túžbu po čokoládovom dezerte bez viny!
Ingrediencie:
Pre cesto :
- 1 ½ šálky mandľovej múky
- ½ lyžičky prášku do pečiva
- 1/8 lyžičky soli
- 1/3 šálky zmesi granulovanej stévie/erytritolu
- 3 lyžice masla
- 1 stredné vajce
- 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžička masla
Na náplň:
- 450g smotanového syra
- 4 lyžice kyslej smotany
- 4 lyžice masla
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- ½ šálky zmesi granulovanej stévie/erytritolu
- ½ šálky kakaového prášku
- 1 šálka smotany na šľahanie
- 2 čajové lyžičky zmesi granulovanej stévie/erytritolu na šľahačku
- 1 lyžička vanilkového extraktu na šľahačku
Postup:
- Predhrejte rúru na 190°C. Vymastite formu na pečenie s 1 lyžičkou masla.
- V strednej miske zmiešajte mandľovú múku, prášok do pečiva, soľ a 1/3 šálky zmesi stévie/erytritolu. Pomocou šľahača zmiešame suché ingrediencie dohromady.
- K suchým ingredienciám pridáme maslo. Mixérom na pečivo, metličkou alebo vidličkou nakrájajte maslo na suché prísady, kým sa zmes nevytvorí na hrubú strúhanku.
- Pridajte vajce a vanilkový extrakt a miešajte, kým sa cesto nevytvorí do gule.
- Cesto preložíme na pripravenú formu a pomocou prstov cesto rozvaľkáme, kým nebude rovnomerne pokrývať dno a boky formy. Navlhčenie rúk studenou vodou môže pomôcť zabrániť tomu, aby sa cesto prilepilo na prsty. Pomocou vidličky vpichnite otvory na dno a po stranách kôrky, aby sa počas pečenia netvorili bubliny.
- Vložte kôru do rúry a pečte 11 minút. Vyberte kôru z rúry a okraje voľne prikryte fóliou. Vráťte ho do rúry na ďalších 5 až 8 minút alebo kým nie je spodná časť kôrky zlatohnedá. Pred plnením nechajte kôru úplne vychladnúť.
- Na prípravu náplne vložte do strednej misky smotanový syr, kyslú smotanu, maslo, vanilkový extrakt, ½ šálky zmesi stévie/erytritolu a kakaový prášok.
- Pomocou mixéra na nízkej rýchlosti zmiešajte ingrediencie, aby sa spojili, potom zvýšte rýchlosť na vysokú a šľahajte, kým nebudú nadýchané.
- Vložte smotanu na šľahanie do samostatnej malej misky. Pomocou mixéru šľahajte smotanu pri vysokej rýchlosti, kým nebude nadýchaná. Pridajte 2 lyžičky sladidla a 1 lyžičku vanilkového extraktu a šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
- 1/3 šľahačkovej zmesi jemne vmiešame do tvarohovej zmesi. Pridajte zvyšnú šľahačkovú zmes a jemne ju vmiešajte. Cieľom je zmiešať tieto dve zmesi bez toho, aby sa porušili bubliny v kréme.
- Plnku naberieme do korpusu a vrch uhladíme lyžicou. Pred podávaním zakryte a ochlaďte koláč najmenej na 3 hodiny do chladničky.