Špargla obalená v slanine

Tento keto recept môžete využiť napríklad ako snack alebo podávať ako prílohu k hlavnému jedlu. Ideálne v lete na grilovačky. Hoci pečená špargľa chutí výborne aj sama o sebe, chrumkavá upečená slanina posúva chuť na ďalšiu úroveň. Príprava je rýchla a jednoduchá a stačia vám len dve ingrediencie a pochúťka je na svete. Poďte si ju spolu s nami pripraviť.

Ingrediencie:

  • 24 stoniek špargle
  • 12 plátkov slaniny
  • 1 ČL olivového oleja
  • 1/4 ČL cesnakovej soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C. Umiestnite rošt (vymastený) vhodný do rúry na plech.
  2. Zdrevnatené konce špargle odrežte. Pokvapkáme olivovým olejom. Posypeme cesnakovou soľou a čiernym korením podľa chuti.
  3. Nepotrebujete veľa oleja, len toľko, aby sa soľ a korenie prilepili. Plátky slaniny pozdĺžne prekrojte, aby ste vytvorili užšie pásiky. Každý pásik slaniny pevne omotajte okolo stonky špargle, pričom slaninu na každej stonke len mierne prekrývajte.
  4. Pečieme 10 minút. Na prevrátenie použite kliešte. Pečte ďalších 5-10 minút, kým slanina nie je takmer chrumkavá. Rúru nastavte na grilovanie.
  5. Dobrú chuť!

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/recipes/crispy-bacon-wrapped-asparagus