Keďže sa nám blížia letné teplé dni prinášame vám najlepší recept na keto čokoládovú zmrzlinu! Táto čokoládová zmrzlina bez cukru je bohatá, hladká a krémová. Ak ste hľadali keto čokoládovú zmrzlinu, ktorá chutí ako SKUTOČNÁ, ale aby bola, bez cukru a sacharidov, TOTO je recept pre vás! Naša čokoládová zmrzlina bez cukru je sladká, krémová a studená pochúťka, ktorá uspokojí chuť na sladké a je z nej fantastický dezert.
Ingrediencie:
- 5 veľkých vaječných žĺtkov
- 1/2 šálky prášková zmes ovocia
- 1/2 šálky erythritol
- 1 štipka morskej soli
- 1 1/2 šálky nesladeného nápoja z kokosového mlieka
- 1 šálka hustej smotany
- 1/4 šálky kakaového prášku
Postup:
- V strednej miske vyšľaháme vaječné žĺtky, práškové sladidlo a morskú soľ, kým sa nespoja a nebudú mať svetložltú farbu. Odložte bokom.
- V strednom hrnci vyšľaháme kokosové mlieko, smotanu a kakaový prášok. Zohrievajte na strednom ohni, občas šľahajte, až kým nezačne vrieť. Odstráňte z tepla.
- Veľmi pomaly za stáleho šľahania prilievame horúcu smotanovú zmes do žĺtkovej zmesi.
- Keď je puding spojený a hladký, preneste zmes späť do hrnca. Vráťte sa na sporák na mierny oheň a zahrievajte za častého miešania, kým zmes nedosiahne 76 °C asi 3-5 minút.
- Odstráňte z tepla. Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Nalejte studenú pudingovú zmes do predmrazenej misky výrobníka zmrzliny. Miešajte zvyčajne 20-25 minút, kým zmrzlina nebude mať textúru mäkkej porcie.
- Ihneď podávajte, alebo pre tuhšiu zmrzlinu preložte do mraziacej nádoby a zmrazte do tuha.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/keto-chocolate-ice-cream