Kto nemá rád zmrzlinu? Je pravda, že v obchode s potravinami je teraz k dispozícii množstvo mrazených pochúťok vhodných pre keto, ale tento recept je príliš jednoduchý a príliš chutný na to, aby sme ho prehliadli. Namiesto cukru sme použili erytritol. Ak chcete aby vaša zmrzlina bola sladšia, navrhujeme pridať asi 8-10 kvapiek tekutej stévie. Namiesto gréckeho jogurtu môžete použiť aj mascarpone. Zmrzlina je neodmysliteľnou súčasťou horúcich dní. A čo je ešte perfektné, že si ju viete vychutnať bez výčitiek!
Ingrediencie:
- 680g malín
- 200g erytritolu
- 50g gréckeho jogurtu
- 225g hustej smotany na šľahanie
Postup:
- Ak používate mrazené maliny tak ich vložte do misky a nechajte rozmraziť pri izbovej teplote asi 30 minút až hodinu.
- Medzitým v samostatnej miske premiešajte grécky jogurt a tuhú smotanu na šľahanie. Následne smotanovú zmes dajte do chladničky.
- Keď sa maliny rozmrazili a zmäkli, vložte do mixéra a rozmixujte na pyré. Precedíme cez sitko s jemnými okami a semená vyhodíme.
- Vmiešame erytritol. Miešajte, kým sa nerozpustí.
- Na smotanovú zmes nalejeme malinovú zmes. Poriadne premiešajte. Dajte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
- Pomocou výrobníka zmrzliny šľahajte podľa pokynov.