Tieto špeciálne sušienky majú nízky obsah uhľohydrátov na sušienky a sú perfektnou pochúťkou pre tých, ktorí majú životný štýl Keto. Pretože jablká sú ovocie s vysokým obsahom sacharidov, vymenili sme ich za cuketu. Aj keď sa to môže zdať zvláštne, textúra je takmer identická a tento recept sa opiera o chuť s delikátnou kokosovou múkou, smotanovým syrom a škoricou. Sušienky si môžete vziať so sebou do práce ako sladké občerstvenie k rannému alebo popoludňajšiemu čaju alebo ich použiť ako lahodný dezert. Garantujeme, že si ich zamiluje celá rodina!
Cuketa má všetky druhy zdravotných výhod a veľmi vysoký obsah vody. Protizápalové fytonutrienty a antioxidanty dostanete každým dúškom. Navyše táto klasická letná tekvica obsahuje veľkú porciu kyseliny listovej, vitamínov C, B6 a K a minerálov ako mangán pre optimálnu funkciu mozgu.
Ingrediencie:
Sušienky:
- 1 šálka mandľovej múky
- 1 lyžica kokosovej múky
- 1 čajová lyžička xantánovej gumy
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/4 lyžičky soli
- 2 lyžice masla
- 2 lyžice smotanového syra
- 1/2 šálky erytritolu
- 1 veľké vajce
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 100g cukety
Poleva:
- 3 polievkové lyžice práškového erytritolu
- 1/4 lyžičky vanilkového extraktu
- 1 lyžica hustej smotany
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 170 °C.
- V miske zmiešajte mandľovú múku, kokosovú múku, xantánovú gumu, škoricu a soľ. Šľaháme, aby sa dobre spojilo.
- V samostatnej miske zmiešajte zmäknuté maslo a smotanový syr, erytritol a vanilkový extrakt. Mixérom vymiešame do hladka.
- Pridajte vajíčko a znova šľahajte, kým sa dobre nespojí.
- Do mokrej zmesi vložte zmiešané múčne ingrediencie. Miešajte, aby sa dobre spojili.
- Pridajte kúsky cukety nakrájané na kocky. Miešajte, aby sa dobre spojili.
- Plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta vytvorte malé guľôčky a rovnomerne rozložte cesto na sušienky. Vložte do rúry asi na 12 minút alebo kým nezačnú byť zlatohnedé.
- Vyrobte polevu kombináciou práškového erytritolu, vanilkového extraktu a smotany. Šľaháme, aby sa dobre spojilo.
- Nechajte 5 – 10 minút vychladnúť na mriežke. Polejeme polevou.
- Podávajte!