Zmrzlina z kokosového mlieka

Tento recept na zmrzlinu z kokosového mlieka bez obsahu mliečnych výrobkov používa iba 4 ingrediencie a nie je potrebný žiadny zmrzlinovač! Podobne ako zmrzlina z mandľového mlieka, tento recept vytvára dezert so všetkou krémovosťou bežnej zmrzliny, ale bez mliečneho mlieka. Keď sa naučíte vyrábať kokosovú zmrzlinu, možno sa už nikdy nevrátite k verziám zakúpeným v obchode – je to také jednoduché! Je to perfektný spôsob, ako udržať pochúťky sladké a bez cukru.

Ingrediencie:

  • 400ml plnotučného kokosového mlieka
  • 3/4 šálky práškovej zmesi ovocia
  • 2 ČL vanilkového extraktu
  • 1/4 ČL morskej soli

Postup:

  1. Do mrazničky vložte nádobu vhodnú do mrazničky.
  2. Zmiešajte všetky ingrediencie vo vysokovýkonnom mixéri, kým nebudú hladké a krémové. Po stranách zoškrabte, aby sa zmes veľmi dobre spojila.
  3. Nalejte zmes kokosového krému do vopred zmrazenej nádoby a vložte ju do mrazničky. Pred podávaním nechajte zmrzlinu zmraziť aspoň 3-4 hodiny (najlepšie cez noc).
  4. Zmrzlinu nechajte 5 minút rozmraziť na pulte a potom ju naberajte do misiek mierne mokrou naberačkou na zmrzlinu.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/coconut-milk-ice-cream