Tento recept na sušienkovú keto zmrzlinu je dokonalou kombináciou krémovej a chrumkave chutij. Aj po hodinách v mrazničke zostáva stále lákavo krémová a pred podávaním si vyžaduje veľmi málo času na zmäknutie. Ak chcete dosiahnuť konzistenciu jemnej zmrzliny, môžete zmrzlinu podávať priamo zo stroja pre dokonalú krémovitosť. Ak preferujete tuhšiu konzistenciu, optimálny čas je, keď má zmrzlina v mrazničke aspoň 3 hodiny. Túto zmrzlinu môžete podávať s pokvapkanou roztopenou stéviou a sladenou čokoládou. Keď čokoláda chladne, začne tuhnúť a zanecháva za sebou jemnú čokoládovú škrupinu.
Ingrediencie:
Sušienky:
- ¾ šálky mandľovej múky
- ¼ šálky kakaového prášku
- ¼ lyžičky sódy bikarbóny
- ¼ šálky erytritolu
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- 1 ½ lyžice kokosového oleja
- 1 veľké vajce
- štipka soli
Zmrzlina:
- 2 ½ šálky smotany na šľahanie
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- ½ šálky erytritolu
- ½ šálky mandľového mlieka, nesladeného
Postup:
- Predhrejte rúru na 150°C. Pripravte si kruhovú tortovú formu vysteľte ju pergamenovým papierom a postriekajte olejom.
- Mandľovú múku, kakaový prášok, sódu bikarbónu, erytritol a soľ preosejte do stredne veľkej misy a potom šľahajte do hladka.
- Pridajte vanilkový extrakt a kokosový olej a miešajte, kým sa cesto nevytvorí na jemnú strúhanku.
- Pridajte vajce a miešajte, kým sa cesto na sušienky nezačne spájať a nevytvorí guľu.
- Cesto preložíme do pripravenej tortovej formy a prstami roztlačíme cesto, kým nebude rovnomerne pokrývať dno formy.
- Vložte formu do predhriatej rúry a pečte 20 minút, alebo kým sa stred sušienky po stlačení neodskočí.
- Po dokončení pečenia vyberte formu z rúry a nechajte vychladnúť.
- Keď sušienka vychladne, rozlomte ju na malé omrvinky.
- Vo veľkej mise zmiešajte smotanu na šľahanie elektrickým mixérom, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy.
- Pridajte vanilkový extrakt a erytritol a šľahajte, kým sa dôkladne nespoja.
- Nalejte mandľové mlieko a miešajte, kým znova nezhustne.
- Preneste smotanovú zmes do zmrzlinovača a miešajte, kým zmrzlina nezačne držať svoj tvar.
- Počas miešania zmrzlinovača postupne nasypte drobky sušienky, aby sa drobky rovnomerne vmiešali do zmrzliny.
- Akonáhle sú všetky drobky sušienky zapracované, preneste zmrzlinu do nádoby, ktorá je vhodná do mrazničky a pred podávaním zmrazte aspoň 3 hodiny.