Francúzsky cibuľový dip

Pripravte si karamelizovaný cibuľový dip rýchlo s cibuľou, kyslou smotanou a smotanovým syrom. Recept na domáci francúzsky cibuľový dip je ideálny na uspokojenie vašich sladkých a slaných chutí v jednom. Tento karamelizovaný cibuľový dip sa pripraví rýchlo, používa len niekoľko bežných ingrediencií a je ideálny na párty. So skutočnou karamelizovanou cibuľou a chuťou podobnou francúzskemu cibuľovému kuraciemu mäsu a francúzskej cibuľovej polievke. Môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice slaného masla
  • 2 veľké cibule
  • 1/4 šálky hovädzieho vývaru
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 šálky kyslej smotany
  • 120g smotanového syra
  • 1/2 ČL trstinová melasy Blackstrap
  • 2 lyžice čerstvého tymiánu
  • 1/2 ČL morskej soli

Postup:

  1. Maslo zohrejte vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte cibuľu a 2 polievkové lyžice hovädzieho vývaru.
  2. Duste 25–35 minút, a následne pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice (aby cibuľa zostala hydratovaná, a pokračujte v restovaní, kým nezhnedne a neskaramelizuje. Ak začne príliš hnednúť, znížte teplotu.
  3. V strede panvice urobte jamku. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme asi minútu. Keď je cesnak voňavý a začne hnednúť, vmiešame do cibule. Panvicu odstavte, aby vychladla na izbovú teplotu.
  4. Medzitým v strednej miske zmiešajte kyslú smotanu, zmäknutý smotanový syr, melasu, čerstvý tymián a morskú soľ.
  5. Keď karamelizovaná cibuľa vychladne, vmiešame ju do misky. Podľa chuti pridajte viac soli. Ak chcete tuhší dip, nechajte ho chladiť aspoň 30 minút.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/caramelized-french-onion-dip-recipe