Pripravte si karamelizovaný cibuľový dip rýchlo s cibuľou, kyslou smotanou a smotanovým syrom. Recept na domáci francúzsky cibuľový dip je ideálny na uspokojenie vašich sladkých a slaných chutí v jednom. Tento karamelizovaný cibuľový dip sa pripraví rýchlo, používa len niekoľko bežných ingrediencií a je ideálny na párty. So skutočnou karamelizovanou cibuľou a chuťou podobnou francúzskemu cibuľovému kuraciemu mäsu a francúzskej cibuľovej polievke. Môžete podávať ako prílohu k hlavnému jedlu.
Ingrediencie:
- 2 lyžice slaného masla
- 2 veľké cibule
- 1/4 šálky hovädzieho vývaru
- 4 strúčiky cesnaku
- 2 šálky kyslej smotany
- 120g smotanového syra
- 1/2 ČL trstinová melasy Blackstrap
- 2 lyžice čerstvého tymiánu
- 1/2 ČL morskej soli
Postup:
- Maslo zohrejte vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte cibuľu a 2 polievkové lyžice hovädzieho vývaru.
- Duste 25–35 minút, a následne pridajte ďalšie 2 polievkové lyžice (aby cibuľa zostala hydratovaná, a pokračujte v restovaní, kým nezhnedne a neskaramelizuje. Ak začne príliš hnednúť, znížte teplotu.
- V strede panvice urobte jamku. Pridáme prelisovaný cesnak a restujeme asi minútu. Keď je cesnak voňavý a začne hnednúť, vmiešame do cibule. Panvicu odstavte, aby vychladla na izbovú teplotu.
- Medzitým v strednej miske zmiešajte kyslú smotanu, zmäknutý smotanový syr, melasu, čerstvý tymián a morskú soľ.
- Keď karamelizovaná cibuľa vychladne, vmiešame ju do misky. Podľa chuti pridajte viac soli. Ak chcete tuhší dip, nechajte ho chladiť aspoň 30 minút.
Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/caramelized-french-onion-dip-recipe