Keto šafránová pannca cotta

Jednoduchý a výborný! Taký je recept na keto šafránovú panna cottu. Tento recept ohromí vašich priateľov a rodinu. Už nehľadajte, tu je šafranovo chutný keto dezert vašich snov! Šafrán má veľmi priaznivé účinky na zdravie. V súčasnosti je šafrán najdrahšie korenie na svete. Nájdete ho medzi koreninami bežne v obchodoch.

Ingrediencie:

  • ½ lyžičky neochutenej práškovej želatíny
  • voda
  • 2 šálky hustej smotany na šľahanie
  • ¼ ČL vanilkového extraktu
  • 1 štipka šafranu
  • 1 polievková lyžica erytritolu
  • 1 lyžica nasekaných mandlí
  • 12 ks physalis alebo čerstvých malín

Postup:

  1. Zmiešajte želatínu s malým množstvom vody (postupujte podľa návodu pre vami vybranú značku, zvyčajne 1 polievková lyžica vody na 1 ČL želatíny) a nechajte pôsobiť.
  2. Do hrnca pridáme smotanu, vanilku, šafran a erytritol a privedieme do mierneho varu. Znížte teplotu a nechajte niekoľko minút variť.
  3. Odstráňte panvicu zo sporáka a pridajte želatínu. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
  4. Zmes nalejte do pohárov. Zakryte plastovým obalom a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Mandle pár minút opražte na suchej, horúcej panvici a pridajte na vrch panna cotty s physalisom alebo iným ovocím a podávajte.

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-saffron-pannacotta