Jednoduchý a výborný! Taký je recept na keto šafránovú panna cottu. Tento recept ohromí vašich priateľov a rodinu. Už nehľadajte, tu je šafranovo chutný keto dezert vašich snov! Šafrán má veľmi priaznivé účinky na zdravie. V súčasnosti je šafrán najdrahšie korenie na svete. Nájdete ho medzi koreninami bežne v obchodoch.
Ingrediencie:
- ½ lyžičky neochutenej práškovej želatíny
- voda
- 2 šálky hustej smotany na šľahanie
- ¼ ČL vanilkového extraktu
- 1 štipka šafranu
- 1 polievková lyžica erytritolu
- 1 lyžica nasekaných mandlí
- 12 ks physalis alebo čerstvých malín
Postup:
- Zmiešajte želatínu s malým množstvom vody (postupujte podľa návodu pre vami vybranú značku, zvyčajne 1 polievková lyžica vody na 1 ČL želatíny) a nechajte pôsobiť.
- Do hrnca pridáme smotanu, vanilku, šafran a erytritol a privedieme do mierneho varu. Znížte teplotu a nechajte niekoľko minút variť.
- Odstráňte panvicu zo sporáka a pridajte želatínu. Miešajte, kým sa úplne nerozpustí.
- Zmes nalejte do pohárov. Zakryte plastovým obalom a vložte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Mandle pár minút opražte na suchej, horúcej panvici a pridajte na vrch panna cotty s physalisom alebo iným ovocím a podávajte.
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-saffron-pannacotta