Keto tekvicový cheesecake

Tento tekvicový cheesecake je jedným z najchutnejších dezertov, ktoré si môžete vychutnať počas jesennej sezóny. Má peknú, krémovú textúru a používa ingrediencie, ktoré vás nenechajú s pocitom viny, ak si dáte viac ako jednu porciu. Tento recept ľahko pripravíte použitím vášho obľúbeného necukrového sladidla alebo ho jednoducho upravíte podľa svojej chuti.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 1/2 šálky mandľovej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/8 lyžičky soli
  • 1/3 šálky zmesi stévie/erytritolu
  • 3 lyžice masla
  • 1 veľké vajce
  • 1 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 lyžička masla
  • 1/2 lyžičky korenia na tekvicový koláč


Plnka:

  • 900g smotanového syra
  • 450g kyslej smotany
  • 1 šálka erytritolu
  • 2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
  • 1 čajová lyžička xantánovej gumy
  • 3 veľké vajcia
  • 420g tekvicového pyré
  • 1 lyžička vanilkového extraktu


Poleva:

  • 1 šálka hustej smotany
  • 3 polievkové lyžice práškového erytritolu
  • 1/2 lyžičky korenia na tekvicový koláč

Postup:

  1. Odmerajte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 150°C. Vytvorte cesto zmiešaním mandľovej múky, prášku do pečiva, soli a zmesi stévie/erytritolu v miske. Tieto ingrediencie spolu vyšľaháme. Do zmesi pridajte maslo a miešajte, kým nezíska drobivú štruktúru.
  2. Do zmesi pridajte vajce a vanilkový extrakt a miešajte. Natlačte zmes cesta do vymastenej formy.
  3. Zabaľte vrchnú časť formy do hliníkovej fólie. Dajte do rúry.
  4. Do misky pridajte smotanový syr izbovej teploty. Pomocou mixéra vyšľaháme syr, kým nebude hladký a krémový.
  5. Pridajte kyslú smotanu a miešajte mixérom, kým sa dobre nespojí.
  6. Do zmesi pridajte erytritol a xantánovú gumu. Zmiešajte, aby sa spojili.
  7. Prilejte vanilkový extrakt spolu s korením na tekvicový koláč.
  8. Vajcia pridajte do zmesi po jednom a po každom pridaní šľahajte.
  9. Do zmesi pridáme tekvicové pyré. Miešajte, aby sa dobre spojili.
  10. Nalejte plnku na cesto. Pečte v rúre 1 hodinu a 20 minút. Tekvicový cheesecake necháme v rúre pri mierne otvorených dvierkach pomaly vychladnúť. Necháme vo vypnutej rúre 60 minút.
  11. Presuňte koláč na miesto, kde sa ochladí, a odstráňte hliníkovú fóliu z formy. Vezmite nôž okolo okrajov, aby ste zaistili, že sa koláč neprilepí na steny formy. Tortu necháme 2 hodiny vychladnúť pri izbovej teplote a potom ju vložíme do chladničky aspoň na 5 hodín alebo cez noc.
  12. Vyšľahajte spolu hustú smotanu, práškový erytritol a korenie na tekvicový koláč. Po vychladnutí dajte smotanu navrch okolo okraja cheesecaku.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-pumpkin-cheesecake