Keto čokoládové karamelky sú jedným z najdokonalejších nízkosacharidových dezertov. Rozplývajú sa v ústach, sú krémové a hriešne lahodné. Tento recept na keto čokoládové karamelky je rýchly a jednoduchý na prípravu a môže byť súčasťou vášho plánu keto diéty. Pre zvýšenie zdravých tukov a živín nezabudnite pridať vlašské orechy. Vlašské orechy sú rastlinným zdrojom omega-3 mastných kyselín a môžu pomôcť znížiť zápal a podporiť kontrolu hmotnosti. Máte radšej chuť iných orechov? Neváhajte nahradiť vlašské orechy akýmkoľvek druhom orechov, ktoré máte radi. Garantujeme, že si ho zamiluje celá rodina.
Ingrediencie:
- 120g nesladenej čokolády na pečenie, nasekanej nadrobno
- 1 šálka hustej smotany
- 1/2 šálky erytritolu
- 3 lyžice kolagénu
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 250g smotanového syra
- 4 lyžice masla
- 1/2 šálky vlašských orechov na ozdobu alebo orechy podľa vašej chuti
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
- V hrnci na miernom ohni pridajte hustú smotanu, nasekanú čokoládu a erytritol.
- Neustále miešame, aby zmes neprihorela. Nechajte variť jednu minútu. Odstráňte z tepla a šľahajte vanilkový extrakt a kolagén, kým sa dobre nespoja. Odložte bokom a nechajte vychladnúť.
- Do misky pridajte maslo izbovej teploty a zmäknutý smotanový syr. Toto spolu šľaháme, kým sa dobre nespojí.
- Čokoládovú zmes po troškách pridávajte do smotanovej syrovej zmesi a po každom pridaní premiešajte, aby sa dobre spojila. Robte to, kým sa nespotrebuje všetka čokoládová zmes.
- Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Karamelky rozložte na plech. Necháme odležať v chladničke dve až tri hodiny.
- Ak chcete tak môžete navrch môžete posypať oriešky podľa vašej chuti.
- Keď sú čokoládové karamelky vychladnuté môžete podávať.