Tekvica je príchuť, ktorá nás prinútiť myslieť na jeseň a skáčeme po každej príležitosti, aby sme ju zaradili do jesenného receptu. Hustá kokosovo-smotanová poleva vložená medzi dva plátky sušienok s tekvicovou príchuťou prináša jesennú atmosféru absolútnej klasiky. Tento recept je nízkosacharidový a keto priateľský, čo znamená, že tieto jesenné príchute si môže vychutnať každý. Používa mandľovú múku, ktorá pomáha spájať sušienky.
Ingrediencie:
Tekvicové sušienky:
- 1/2 šálky mandľového masla
- 1/2 šálky tekvicového pyré
- 1 1/2 lyžičky korenia na tekvicový koláč
- 4 lyžice erytritolu
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 2 veľké vajcia
- 6 lyžíc mandľovej múky
- 2 lyžice kokosovej múky
Kokosová poleva:
- 14 lyžíc kokosovej smotany
- 1/4 šálky kokosového masla
- 2 lyžice erytritolu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 180 °C a vyložte plech na pečenie papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte mandľové maslo, tekvicové pyré a vanilkový extrakt. Šľaháme, kým sa dobre nespojí.
- Rozklepnite vajíčko a rozšľahajte, aby sa dobre spojilo.
- V samostatnej miske zmiešajte mandľovú múku, kokosovú múku, prášok do pečiva, erytritol, soľ a korenie na tekvicový koláč. Šľaháme, aby sa dobre spojilo.
- Suroviny z múky pridáme do mokrých surovín a premiešame, aby sa dobre spojili. Keď sa všetko dobre spojí, nalejte zmes do plastového vrecka, v spodnom rohu vyrežte malý otvor.
- Na plechu vystlanom papierom na pečenie rozdeľte cesto na sušienky do víriacich kruhov. Nechajte medzi koláčikmi dostatok miesta na pečenie. Po použití všetkého cesta pečte v rúre asi 20 minút alebo do zlatohnedej farby. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
- V miske si pripravíme kokosovú polevu. Pomocou mixéra vymiešame kokosový krém. Potom pridajte kokosové maslo a miešajte niekoľko minút.
- Pridajte práškový erytritol a vanilkový extrakt, premiešajte, aby sa dobre spojili. Keď sa zmes dobre spojí, nalejte ju do plastového vrecka a v spodnom rohu vyrežte malý otvor.
- Keď sú sušienky úplne upečené a vychladnuté, naneste polevu na spodok sušienok. Potom pridajte ďalšiu sušienku na vrch polevy, aby ste vytvorili tekvicové koláčiky.