Zamilujete si jedinečné chute našej keto gréckej citrónovej polievky s kuracím mäsom. Táto lahodná polievka ponúka krémovú textúru bez potreby smotany, vďaka čomu je ideálnou voľbou pre tých, ktorí držia keto diétu. Kombináciou kuracieho mäsa, karfiolu, vajec a masla tento zázrak z jedného hrnca uspokojí vaše chute a udrží vás v súlade s vašimi keto cieľmi. Ponorte sa do ľahkého a hodvábneho vývaru, ktorý sa pýši živými chuťami Grécka. Príprava polievky zahŕňa niekoľko krokov, ale výsledok stojí za to.
Ingrediencie:
- 450g kuracích stehien bez kostí a kože
- 4 šálky kuracieho vývaru
- 1 kocka kuracieho bujónu
- 1 celý bobkový list
- 350g karfiolu
- 5 lyžíc masla
- 4 lyžičky mletého cesnaku
- 4 veľké vajcia
- 1 stredný citrón
- 1 PL nasekaného čerstvého kôpru (alebo 1 ČL sušeného kôpru)
- soľ a korenie
Postup:
- Najprv si pripravíme všetky ingrediencie.
- Do hrnca pridáme kuracie stehná, vývar, kocku bujónu, bobkový list a soľ a korenie podľa chuti. Vývar privedieme do varu, potom zredukujeme a necháme 12 minút povariť. Keď je kura uvarené, vyberte ho z hrnca a odložte.
- Do hrnca pridáme karfiol a maslo a opäť privedieme do varu.
- Kým sa polievka varí, v miske rozšľaháme vajcia a citrónovú šťavu, kým sa dobre nepremieša. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
- Do vajec za pomalého šľahania pridajte misku polievky.
- Polievku odstavte z ohňa, potom do polievky za stáleho miešania pridajte vaječnú zmes. Polievku vrátime na oheň a 2-3 minúty podusíme domäkka.
- Nenechajte polievku zovrieť, pretože by sa tým zrazili vajíčka.
- Polievku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka. Vráťte kurča späť do polievky, aby sa zohrialo.
- Podávajte horúce, ozdobte nasekaným kôprom a citrónovou kôrou.