Čučoriedkovo-cuketové chrumkavé crumble

Cuketa v dezerte znie veľmi zvláštne, súhlasíme, ale tomuto keto chrumkavému crumble by v skutočnosti niečo chýbalo. Cuketa zmiešaná so strúhankou tohto jedla vedľa čučoriedok, škorice a mandľovej múky spôsobuje, že chutí skutočne ako jablko alebo hruška, rozhodne nie ako cuketa.
Môžete k tomu podávať keto šľahačku, alebo namiesto šľahačky môžete použiť zmrzlinu bez cukru!

Ingrediencie:

Na plnenie:

  • 4 stredné cukety
  • 1 1/2 šálky čučoriedok
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1/3 šálky práškového erytritolu
  • 2 lyžičky vínneho kameňa

Na Crumble poleva:

  • 1 1/2 šálky mandľovej múky
  • 2 polievkové lyžice erytritolu
  • 3 lyžice masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky hustej smotany, šľahačky

Postup:

  1. Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Z cukety odrežeme konce a ošúpeme ich. Cuketu prekrojte pozdĺžne na polovicu a lyžičkou vydlabte semienka. Semená vyhoďte.
  3. Nakrájajte cuketu na malé kúsky. Nakrájanú cuketu pridajte do hrnca s vriacou vodou na 2-3 minúty. Scedíme a vysušíme.
  4. V miske zmiešame uvarenú cuketu, čučoriedky, škoricu, citrónovú šťavu, práškový erytritol a vínny kameň. Miešajte, kým sa úplne nespoja.
  5. V inej miske zmiešajte mandľovú múku, erytritol a vanilkový extrakt. Maslo roztlačte vidličkou do ostatných ingrediencií, aby ste získali konzistenciu podobnú drobeniu.
  6. V panvici vhodnej na pečenie pridajte na dno panvice ostružinovú cuketovú náplň. Potom posypeme drobenkovou polevou. Pečieme 30-40 minút, alebo kým nebude poleva zlatistá.
  7. V samostatnej miske šľahajte smotanu, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu. Crumble doplňte keto šľahačkou a vychutnajte si teplé!

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-blackberry-zucchini-crumble