Kelový šalát

Tento recept s kučeravým kelom, sladkými polevami a najlepším javorovým dresingom si zamilujete. Špeciálna technika na odstránenie horkosti, sladké sušené brusnice, chrumkavé mandle a najlepší šalátový javorový dresing. Ak nie ste milovníkmi kelu dajte šancu práve tomuto receptu na kelový šalát. Môžete ho podávať ako prílohu k hlavnému jedlu ale môžete ho podávať aj ako ľahkú večeru alebo obed. Poďme si ho spolu pripraviť.

Ingrediencie:

Šalát:

  • 150g kučeravý kel
  • 1/2 šálky sušených brusníc (použili sme sušené brusnice bez cukru)
  • 3 lyžice konopné srdiečka
  • 3 lyžice mandlí
  • 100g balkánsky syr

Dresing:

  • 3 polievkové lyžice zdravého javorového sirupu
  • 1 1/2 lyžice jablčného octu
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1/4 ČL morskej soli
  • 1/8 ČL čierneho korenia
  • 1/4 šálky olivového oleja

Postup:

  1. V malej miske vyšľaháme javorový sirup, ocot, horčicu, soľ a korenie. Za stáleho šľahania nalejte olivový olej do misky.
  2. Nasekaný kel dáme do veľkej misy. Prelejte zálievkou a premiešajte rukami 2-3 minúty, kým kel už nie je tuhý.
  3. Pridajte brusnice, konopné srdiečka a mandle. Navrch posypeme balkánsky šalát. Syr môžete dať ale nemusíte, všetko podľa vašej chuti.
  4. Môžete podávať ako prílohu ako hlavné jedlo.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/kale-crunch-salad