Pečená brokolica

Naučte sa variť brokolicu ako v reštaurácii len za 20 minút! Tento recept na pečenú brokolicu je jednoduchou prílohou k steaku, rybe alebo kuraciemu mäsu. V skutočnosti sa veľmi nelíši od akéhokoľvek iného druhu pečenej zeleniny. Určite by ste tento jednoduchý recept mali vyskúšať. Poďme si ho spolu pripraviť.

Ingrediencie:

  • 450g brokolice
  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1/4 ČL morskej soli
  • 1/4 ČL čierneho korenia

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C. Ak chcete, vyložte plech papierom na pečenie.
  2. Odstrihnite alebo odrežte 1-2 stoniek brokolice. Ak sú niektoré kúsky extra veľké, rozrežte ich pozdĺž stopky, aby boli všetky rovnako hrubé.
  3. Položte brokolicu na panvicu. Pokvapkáme olivovým olejom a dochutíme soľou a korením. Nechajte brokolicu jemne opiecť, následne ju dajte na tanier a opakujte postup so zvyšnou brokolicou. Nedávajte ich na panvicu zbytočne veľa ale postupne.
  4. Brokolicu restujte 14-18 minút, kým stonky nezmäknú a ružičky niesú chrumkavé.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/roasted-broccolini-recipe