Karfiolová ryža

Jednoduchý recept na karfiolovú ryžu len zo 4 ingrediencií! Urobte dokonalú zdravú prílohu alebo výmenu bielej ryže za pár minút. Karfiolová ryža je rovnako chutná ako klasická ryža. Dokonca si ju viete aj zamraziť a vytiahnuť keď nebudete stíhať variť cez pracovný týždeň. Karfiol je jednou z obľúbených alternatív k ryži, zemiakom a iným škrobom na vytvorenie chutných a zdravých príloh.

Ingrediencie:

  • 1 hlava karfiolu
  • 1/2 ČL morskej soli
  • 1/8 ČL čierneho korenia
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja (môžete použiť 1 polievkovú lyžicu, ale chuť je lepšia s 2)

Postup:

  1. Urobte karfiolovú ryžu pomocou strúhadla alebo kuchynského robota so strúhacou čepeľou.
  2. Surovú karfiolovú ryžu ochutíme morskou soľou a čiernym korením.
    Olivový olej zohrejte vo veľkom woku alebo panvici s vysokými stranami na stredne vysokej teplote po dobu 1-2 minút.
  3. Pridajte karfiolovú ryžu. Za stáleho miešania opekajte 3-5 minút odokryté, kým karfiolová ryža nie je mäkká, ale nie kašovitá. Nezakrývajte.
  4. Ak bola karfiolová ryža zmrazená, môže to trvať o niekoľko minút dlhšie.
    V prípade potreby upravte soľ a korenie podľa chuti.
  5. Môžete podávať ako prílohu.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/how-to-make-cauliflower-rice