Milujete jednoduché recepty zo zelených fazúľ? Ak áno tento mandľový recept so zelenými fazuľkami si zamilujete! Chutná príloha, ktorá sa hodí takmer ku každému hlavnému. Aký je rozdiel medzi zelenou fazuľkou a fazuľou? Jedna je mladšia a druhá staršia. Zelená fazuľka je mladým, ešte nedozretým fazuľovým strukom. Keďže je pomerne nenáročná na pestovanie, konzumujú ju ľudia po celom svete. Zelená fazuľka obsahuje množstvo výživných látok, vďaka ktorým je skvelou prevenciou srdcovo-cievnych chorôb, rakoviny hrubého čreva a cukrovky. Vyniká tiež nízkym obsahom tukov a je výbornou dietetickou voľbou. Je zásobárňou vitamínu A, C, K, B6 a kyseliny listovej.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 450g zelenej fazuľky
- 1/2 ČL morskej soli
- 1/4 ČL čierneho korenia
- 2 lyžice nesoleného masla
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/3 šálky mandlí (nakrájané na plátky)
- 2 ČL citrónovej šťavy
Postup:
- Zohrejte olivový olej vo veľkej panvici na strednom ohni. Pridajte zelené fazuľky. Dochutíme soľou a korením. Duste 4-5 minút, kým nebudú svetlo zelené a chrumkavé.
- Vyberte na tanier a prikryte fóliou, aby zostali fazuľky teplé.
- Znížte teplo na minimum. Pridajte maslo do panvice a zahrievajte, kým sa neroztopí.
- Pridajte nakrájané mandle. Varte 2-4 minúty, kým nie sú mandle zlatisté.
- Pridajte cesnak. Duste 1-2 minúty, kým sa nerozvonia. Vmiešame citrónovú šťavu. Vráťte zelené fazuľky do panvice a premiešajte, aby sa obalili v cesnakovo citrónovom masle.
- Varte ešte 1-2 minúty, potom vyberte a môžete podávať.