Karfiolová fašírka

Tieto jednoduché karfiolové fašírky potrebujú len 4 ingrediencie: karfiol, olej, vajcia a syr! Sú perfektným zdravým komfortným jedlom s nízkym obsahom sacharidov. Karfiolové fašírky sú zvnútra mäkké, zvonka chrumkavé a ich príprava je tak jednoduchá! Iba 3 gramy čistých sacharidov na porciu.

Ingrediencie:

  • 700g karfiolu
  • 1/4 šálky avokádového oleja (alebo akéhokoľvek oleja)
  • 1 veľké vajce
  • 1 1/2 šálky syra Mozzarella
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3/4 ČL morskej soli

Postup:

  1. Karfiol si rozdrvte na karfiolovú ryžu opražte na oleji vo veľkej panvici alebo vo woku na stredne vysokej teplote, kým nezmäkne a nezhnedne, pričom v panvici nezostane žiadna vlhkosť.
  2. Medzitým si vo veľkej miske rozšľaháme vajíčko. Zmiešajte mozzarellu, cesnak a morskú soľ.
  3. Keď je karfiolová ryža hotová, ihneď ju vmiešajte do misky, kým je horúca. Roztopí syr v miske a zmes bude lepkavá.
  4. Na naberanie guľôčok z “cesta” použite malú naberačku. Formujte malé karbonátky a mierne ich sploštite. (uistite sa, že nie sú príliš hrubé)
  5. Panvicu zľahka utrite papierovou utierkou, aby ste sa zbavili prípadných kúskov karfiolovej ryže.
  6. Zohrejte avokádový olej na panvici na strednom ohni. Pridajte fašírky v jednej vrstve, snažte sa, aby sa nedotýkali, a smažte asi 2 minúty, kým nie sú na spodnej časti zlaté.
  7. Otočte a opakujte do zlatista na druhej strane. Preložte na papierové utierky.

Zdroj: https://www.wholesomeyum.com/cheesy-low-carb-cauliflower-tots-recipe/