Ste milovníkom pizze? Tak túto fantastickú karfiolovú pizzu musíte ochutnať! Vhodná na obed alebo aj na večeru, či na párty s priateľmi. Má veľmi nízky obsah sacharidov takže si ju viete vychutnať bez výčitiek.
Ingrediencie:
- ¼ šálky (60 ml) paradajkovej omáčky na cestoviny
- 100 g mozzarelly nakrájanej na tenké plátky
- 250 g mixovaných cherry paradajok, rozpolených (menšie zostanú celé)
- listy baby bazalky, podávať
Karfiolové cesto:
- 1 karfiol
- ¾ šálky (75 g) mandľovej múčky
- 1 PL olivového oleja
- 30 g strúhaného parmezánu plus extra na servírovanie
- 2 vajcia
Postup:
- Rúru predhrejeme na 140°C (teplovzdušná). Na 2 plechy si pripravíme papier na pečenie. Pripravíme si karfiolové cesto. Nahrubo nakrájajte karfiol a vložte do kuchynského robota. Mixujte, kým sa veľmi jemne nenaseká, a potom vyklopte do misky. Umiestnite nad misku a stlačte, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Karfiol rozložíme na pripravené plechy a pečieme 15 minút, aby karfiol vyschol. Vyberte a nechajte mierne vychladnúť.
- Karfiol vráťte do kuchynského robota s mandľovou múčkou, olejom, parmezánom, štipkou vločiek, soli, čerstvo mletým čiernym korením a vajcami. Šľaháme, kým nevznikne hladké cesto, v prípade potreby zoškrabeme strany.
- Zvýšte teplotu rúry na 180°C. Karfiolovú zmes rozotrite na 1 plech vystlaný papierom na pečenie, aby ste vytvorili kruh a pomocou kúska plastovej fólie zmes zatlačte na hrúbku asi 1 cm. Pečieme 25 minút alebo kým nie je uvarené a zlatisté, potom následne vyberieme z rúry.
- Zvýšte teplotu rúry na 250°C. Paradajkovú omáčku a polovicu pesta natrieme na karfiolový základ pizze, navrch posypeme mozzarellou a opekáme 5-10 minút, alebo kým sa syr neroztopí a nezačne bublať.
- Medzitým si do misky prihoďte paradajky a zvyšné pesto. Dochutíme korením. Vyberte pizzu z rúry a na vrch posypte paradajkovým pestom a bazalkou. Na servírovanie posypte extra parmezánom.
Zdroj: https://www.delicious.com.au/recipes/cauliflower-pizza-base/DQTAGTwX?r=recipes/collections/i0r61tgz