Nie je nič lepšie cez leto ako si vychutnať maslové grilované kura. Táto zdravá verzia nášho receptu je s nízkym počtom sacharidov. V kombinácií so zeleninou sa nedá tomu odolať!
Ingrediencie:
- ¾ šálky (200 g) gréckeho jogurtu
- 2 ½ lyžice pasty tandoori
- 1 PL rastlinného oleja
- 2 ½ lyžičky korenia garam masala
- 8 kuracích stehien
- 1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
- šťava z 1 citróna
- ¼ lyžičky práškového cukru
- 1 uhorka nakrájaná na kolieska
- 250 g malých strapcových paradajok
- 2 zelené chilli papričky nakrájané na tenké plátky
- 2 PL nasekaných kari listov
- 1 veľký zväzok koriandra
- ⅓ šálky (50 g) nasekaných pražených kešu
Postup:
- Zmiešajte ¼ šálky (70 g) jogurtu, 1½ lyžice pasty tandoori, 1 lyžicu olivového oleja a 2 lyžičky garam masala v pekáči.
- Potom si zoberieme 2 kuracie stehná na krájaciu dosku. Cez stehná prepichnite 3 špajdle, potom si ich narežeme rovnomerne aby sme si vytvorili 3 samostatné špízy. Takto si následne vytvoríme 12 špajdlí. Premiestnite špízy do marinády a rukami premiešajte, kým nebudú úplne zakryté. Odložte aspoň na 30 minút (pri dlhšom marinovaní nechajte vychladnúť).
- Gril v rúre predhrejte na vysoký stupeň a policu vložte do nižšej polohy v rúre. Druhú zapekaciu misu, užšiu ako je dĺžka špajdlí, vystelieme alobalom. Umiestnite špízy cez pripravenú misku tak, aby kura sedelo nad dnom misky. Umiestnite pod gril a grilujte 10 minút alebo do mierneho zuhoľnatenia, potom otočte a grilujte ďalších 5 – 10 minút, alebo kým nie sú prepečené.
- Medzitým zmiešajte cibuľu, citrónovú šťavu, 1 ČL soli, cukru a zvyšnú ½ ČL korenia garam masaly v miske a premiešajte. Uhorku, chilli papričku, kari listy, a koriander vložte do misy.
- Zmiešajte zvyšnú ½ šálky (140 g) jogurtu a 1 PL pasty tandoori v miske a premiešajte lyžičkou, aby ste vytvorili vírivý efekt. Rozložte na servírovacie taniere. Pridajte scedenú nakladanú cibuľu do uhorkového šalátu a miešajte, kým sa dobre nespojí. Poukladajte na servírovacie taniere. Na taniere pridajte špízy a pokvapkajte trochou šťavy z varenia. Posypte kešu orieškami a zvyšným chilli na servírovanie.
Dobrú chuť 😋