Hľadáte domáci recept na keto pizzu? Už nemusíte hľadať predstavujeme vám recept na najlepšiu a najchutnejšiu keto pizzu, ktorú si ihneď zamilujete. Ak si vyberiete omáčku, ktorá je dopredu pripravená uistite sa, že v nej nie je pridaný cukor. Viete si ju nakombinovať s čímkoľvek, čo máte radi. Tak poďme nato!
Ingrediencie:
Cesto:
- 4 vajcia
- 1½ šálky strúhaného syra mozzarella
Príloha:
- 3 lyžice nesladenej paradajkovej omáčky
- 1 ČL sušeného oregana
- 1¼ šálky strúhaného syra
- 1½ feferónky
- olivy
- ¼ šálky olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- čerstvá bazalka
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Začnite prípravou cesta. Do stredne veľkej misky rozklepneme vajíčka a pridáme strúhaný syr. Poriadne premiešajte, aby sa syr spojil.
- Stierkou rozotrieme cesto zo syra a vajec na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžete vytvoriť dva kruhy alebo len urobiť jednu veľkú obdĺžnikovú pizzu. Pečte v rúre 15 minút, kým kôrka pizze nezozlatne. Odstráňte a nechajte minútu alebo dve vychladnúť.
- Zvýšte teplotu rúry na 225 °C.
- Na kôrku natrieme paradajkovú omáčku a navrch posypeme oreganom. Navrch dáme syr a poukladáme feferónky a olivy. Tu môžete nahradiť feferónky a olivy, čímkoľvek čo máte radi.
- Pečte ďalších 5-10 minút, kým pizza nezíska zlatohnedú farbu.
- Nechajte vychladnúť a môžete podávať.
- Na ozdobu môžeme použiť čerstvú bazalku.
Dobrú chuť!