Jedli ste už polievku z piva? Nie? Tak tento recept musíte určite vyskúšať! Táto syrovo-pivná polievka má všetky prvky skvelého jedla: hustú smotanu, drobivú slaninu, tavený syr a nízkosacharidové pivo. Použijeme trochu xantánovej gumy a syra ako zahusťovadlo, aby bola polievka taká krémová ako verzie tohto receptu s vyšším obsahom sacharidov. Nájdete ho v bezlepkovej časti vášho obchodu s potravinami. Používame ho na zahusťovanie omáčok a pečenie keto receptov.
Ingrediencie:
- 3 šálky kuracieho vývaru
- 3dcl nízkosacharidového piva
- ½ šálky hustej smotany na šľahanie
- 2 čajové lyžičky xantánovej gumy
- 6 plátkov uvarenej slaninky
- 350g strúhaného čedaru
- 1 lyžica masla
- ½ šálky nakrájanej cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- ½ malej červenej papriky nakrájanej na kocky
- 1 lyžica dijonskej horčice
- 1 lyžička zelerovej soli
- 1 lyžička čierneho korenia
- ½ lyžičky papriky
- ¼ lyžičky kajenského korenia
Postup:
- Predhrejte vývar na strednom ohni. Pridajte maslo a potom, keď je horúce, pridajte červenú papriku a cibuľu. Restujeme, kým cibuľa a paprika nezmäknú. Pridajte cesnak a varte ešte niekoľko minút, kým cesnak nerozvonia.
- Nalejte kurací vývar, pivo a smotanu. Prisypeme zelerovú soľ, čierne korenie, papriku a kajenské korenie. Občas premiešame, kým sa polievka zohreje do varu.
- Keď sa polievka uvarí, pridajte xantánovú gumu. Zabráňte zhlukovaniu pridaním časti horúcej polievky do malej misky, potom vmiešajte xantánovú gumu a pridajte kašu do polievky. Polievku ďalej miešame a dusíme, aby zhustla.
- Pomaly pridávajte syr, po hrstiach. Pred pridaním ďalšieho syra nechajte syr rozpustiť. Podávame s nadrobenou slaninkou navrchu.