Už ste počuli o špagetovej tekvici? Špagetová tekvica nie je len nízkosacharidovou a nízkokalorickou alternatívou cestovín, ale je tiež plná vitamínov, minerálov a fytonutrientov. Získate nielen väčšiu hustotu živín, ale znížite aj počet sacharidov takmer na nič. Tento recept na keto špagety carbonara s hustou smotanou a parmezánom je keto-priateľská, nízkosacharidová, bezlepková verzia talianskej obľúbenej verzie.
Ingrediencie:
- 4 plátky slaniny
- 1 veľká špagetová tekvica
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 celé veľké vajce
- 1 žĺtok
- 1/4 šálky hustej smotany alebo kokosovej smotany
- 3/4 lyžičky morskej soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 1/4 šálky strúhaného parmezánu
- nasekaná čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)
Postup:
- Predhrejte rúru na 190 stupňov a vyložte plech papierom na pečenie.
- Špagetovú tekvicu opatrne rozkrojte po dĺžke na polovicu a odstráňte semienka. Poukladáme na plech reznou stranou nadol. Pečieme asi 35-40 minút, kým vidličkou ľahko prepichneme kožu.
- Pridajte slaninu na veľkú panvicu nastavenú na strednú teplotu. Varte 2-3 minúty do chrumkava. Znížte teplotu a pridajte cesnak.
- V malej miske vyšľaháme hustú smotanu, parmezán, vajce a sneh z bielkov.
- Keď je tekvica dopečená, vyberte ju z rúry a vytiahnite „rezance“ a pridajte ich do panvice. Vmiešame smotanovú zmes. Odstráňte z tepla a podľa potreby ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a extra parmezánom.
Zdroj: https://perfectketo.com/keto-spaghetti-squash-carbonara/