Keto squash špagety carbonara

Už ste počuli o špagetovej tekvici? Špagetová tekvica nie je len nízkosacharidovou a nízkokalorickou alternatívou cestovín, ale je tiež plná vitamínov, minerálov a fytonutrientov. Získate nielen väčšiu hustotu živín, ale znížite aj počet sacharidov takmer na nič. Tento recept na keto špagety carbonara s hustou smotanou a parmezánom je keto-priateľská, nízkosacharidová, bezlepková verzia talianskej obľúbenej verzie.

Ingrediencie:

  • 4 plátky slaniny
  • 1 veľká špagetová tekvica
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 celé veľké vajce
  • 1 žĺtok
  • 1/4 šálky hustej smotany alebo kokosovej smotany
  • 3/4 lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 1/4 šálky strúhaného parmezánu
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 190 stupňov a vyložte plech papierom na pečenie.
  2. Špagetovú tekvicu opatrne rozkrojte po dĺžke na polovicu a odstráňte semienka. Poukladáme na plech reznou stranou nadol. Pečieme asi 35-40 minút, kým vidličkou ľahko prepichneme kožu.
  3. Pridajte slaninu na veľkú panvicu nastavenú na strednú teplotu. Varte 2-3 minúty do chrumkava. Znížte teplotu a pridajte cesnak.
  4. V malej miske vyšľaháme hustú smotanu, parmezán, vajce a sneh z bielkov.
  5. Keď je tekvica dopečená, vyberte ju z rúry a vytiahnite „rezance“ a pridajte ich do panvice. Vmiešame smotanovú zmes. Odstráňte z tepla a podľa potreby ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a extra parmezánom.

Zdroj: https://perfectketo.com/keto-spaghetti-squash-carbonara/