Keto cheesecake

Ďalším chutným receptom na dezert sme si tentokrát vybrali nízkosacharidový cheesecake. Tento dezert je krémový, ľahko sa pripravuje a pravdepodobne bude jednou z najlepších vecí, aké ste kedy ochutnali.

Ingrediencie:

  • 2 šálky mandľovej múky
  • 8 lyžíc masla
  • 1/2 šálky nízkosacharidovej náhrady cukru
  • 1 štipka ružovej himalájskej soli
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • čerstvé maliny môžete poukladať navrch

Plnka:

  • 450g tvarohu
  • 1 polievková lyžica vanilkového extraktu
  • 3/4 šálky práškovej náhrady cukru s nízkym obsahom sacharidov
  • 1 smotany

Postup:

  1. V sklenenej miske rozpustíme maslo.
  2. Do masla pridáme všetky zvyšné základné suroviny.
  3. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie rovnomerne rozdelili.
  4. Formu na cheesecake vystelieme papierom na pečenie a pridáme do nej zmes na cesto.
  5. Vyrovnajte cesto tak, aby rovnomerne pokrývala dno a okraje. Počas prípravy plnky necháme vychladnúť.
  6. V inej miske zmiešajte ingrediencie plnky, kým nebudú husté a hladké. Plnku naberieme do základu a dáme do chladničky aspoň na 5 hodín. Alebo do mrazničky na 2 hodiny.
  7. Navrch môžete poukladať čerstvé maliny. Nakrájajte a podávajte.

Zdroj: https://www.ketoconnect.net/keto-no-bake-cheesecake/