Milujete rýchle a ľahké jedlá? Tak máme tu pre vás tento skvelý recept Tilapiu s cuketovými rezancami. Recept máte hotový ani nie za polhodinku a vychutnáte si skvelý a chutný obed. Mňam tak poďme nato!
Ingrediencie:
- 2 veľké cukety
- 1-1/2 lyžičky mletého kmínu
- 3/4 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky údenej papriky
- 1/2 lyžičky papriky
- 1/4 lyžičky cesnakového prášku
- 4 filety tilapie
- 2 lyžičky olivového oleja
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 šálka pico de gallo
Postup:
- Odkrojíme si okraje cukety. Pomocou špiralizéra nakrájame cuketu na tenké vlákna.
- Zmiešajte rascu, 1/2 lyžičky soli, údenú papriku, korenie a cesnakový prášok, bohato posypte obe strany tilapie.
- Vo veľkej panvici zohrejte olej na stredne vysokej teplote. V dávkach varte tilapiu, kým sa ryba nezačne ľahko šúpať vidličkou, 2-3 minúty z každej strany. Odstráňte z panvice.
- V tej istej panvici varte cuketu s cesnakom na stredne vysokej teplote, kým mierne nezmäkne 1-2 minúty, neustále prehadzujte kliešťami (neprepečte). Posypte zvyšnou soľou. Podávame s tilapiou a pico de gallo.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/blackened-tilapia-with-zucchini-noodles/