Keto citrónový dezert

Vynikajúci recept na keto citrónový dezert. Ľahké cesto doplnené sviežou citrónovou plnkou. Mandľovú múku môžete nahradiť aj orieškovou múkou a cittrón nahradiť limetkou. Je to na vás akú kombináciu zvolíte.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 2 šálky mandľovej múky
  • ½ šálky erytritolu
  • ¼ lyžičky soli
  • 100g masla

Citrónová plnka:

  • 4 veľké vajcia
  • ½ šálky erytritolu
  • 50g masla
  • 2 citróny
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • 1 štipka soli
  • 85g mandľovej múky

Poleva:

  • 2 lyžice práškového erytritolu (voliteľné)

Postup:

  1. Zohrejte rúru na 180 °C. Odložte si formu na pečenie s rozmermi 8 x 8″ (20 x 20 cm) vystlanú papierom na pečenie.
  2. Pridajte mandľovú múku, erytritol a soľ do misky kuchynského robota alebo stredne veľkej misy a premiešajte. Prilejeme roztopené maslo a miešame, kým sa nerozdrobí a nespojí.
  3. Prstami alebo zadnou stranou odmerky rovnomerne zatlačte na dno zapekacej misy.
  4. Pečte na strednej mriežke asi 15 minút alebo kým okraje nezozlatnú. Keď sa cesto pečie pripravíme si citrónovú plnku.
  5. V stredne veľkej miske vyšľaháme vajíčka a erytritol. Pridajte rozpustené maslo, citrónovú šťavu a kôru, vanilku, soľ a mandľovú múku. Miešajte, kým nebude hladká a nespojí sa.
  6. Plnku nalejeme na predpečené cesto a plnku roztrieme stierkou. Pečte ďalších 15-20 minút, alebo kým plnka nestuhne.
  7. Prikryte a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Na podávanie preosejte práškový erytritol cez citrónovú náplň a nakrájajte na štvorce.

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-lemon-bars-with-shortbread-crust