Vynikajúci recept na keto citrónový dezert. Ľahké cesto doplnené sviežou citrónovou plnkou. Mandľovú múku môžete nahradiť aj orieškovou múkou a cittrón nahradiť limetkou. Je to na vás akú kombináciu zvolíte.
Ingrediencie:
Cesto:
- 2 šálky mandľovej múky
- ½ šálky erytritolu
- ¼ lyžičky soli
- 100g masla
Citrónová plnka:
- 4 veľké vajcia
- ½ šálky erytritolu
- 50g masla
- 2 citróny
- 1 ČL vanilkového extraktu
- 1 štipka soli
- 85g mandľovej múky
Poleva:
- 2 lyžice práškového erytritolu (voliteľné)
Postup:
- Zohrejte rúru na 180 °C. Odložte si formu na pečenie s rozmermi 8 x 8″ (20 x 20 cm) vystlanú papierom na pečenie.
- Pridajte mandľovú múku, erytritol a soľ do misky kuchynského robota alebo stredne veľkej misy a premiešajte. Prilejeme roztopené maslo a miešame, kým sa nerozdrobí a nespojí.
- Prstami alebo zadnou stranou odmerky rovnomerne zatlačte na dno zapekacej misy.
- Pečte na strednej mriežke asi 15 minút alebo kým okraje nezozlatnú. Keď sa cesto pečie pripravíme si citrónovú plnku.
- V stredne veľkej miske vyšľaháme vajíčka a erytritol. Pridajte rozpustené maslo, citrónovú šťavu a kôru, vanilku, soľ a mandľovú múku. Miešajte, kým nebude hladká a nespojí sa.
- Plnku nalejeme na predpečené cesto a plnku roztrieme stierkou. Pečte ďalších 15-20 minút, alebo kým plnka nestuhne.
- Prikryte a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny. Na podávanie preosejte práškový erytritol cez citrónovú náplň a nakrájajte na štvorce.
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/keto-lemon-bars-with-shortbread-crust