Klobásovo-tekvicové rizoto

V tieto jesenné dni by bol hriech nepripraviť si niečo z tekvice. Fantastické zdravé tekvicové rizoto s klobáskami alebo párkami si určite zamilujete! Nezabudnite, že tekvica pomáha tvarovať postavu🙂 Tak poďme si spolu pripraviť túto skvelú jesennú chuť!

Ingrediencie:

  • 350 g balenie tekvice
  • 2 kocky kuracieho vývaru s nízkym obsahom sodíka
  • 2 ČL olivového oleja
  • 6 kvalitných párkov
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 6-8 vetvičiek tymiánu
  • ½ lyžičky kurkumy
  • 200 g ryže na rizoto
  • 25 g strúhaného parmezánu plus trochu na podávanie

Postup:

  1. Vložte tekvicu do misy pridajte troška vody a prikryte potravinovou fóliou. Pečte v rúre na vysokej úrovni 8-10 minút alebo kým tekvica nezmäkne. Medzitým rozdrobíme kocky vývaru na panvicu, pridáme 1-2 litra horúcej vody z kanvice a na miernom ohni necháme dusiť domäkka.
  2. Vo veľkej panvici s vysokými stenami zohrejte olej. Pridajte klobásky a rolujte ich na panvici 5-10 minút, kým nezhnednú a neuvaria sa. Vyberte z panvice a odložte. Pridajte cibuľu a 5 minút jemne restujte.
  3. Potom pridajte cesnak a varte ešte 1 minútu miešajte, aby sa nepripálil. Primiešajte tymián, kurkumu a ryžu na rizoto 1 minútu, pričom ryžu obaľte v oleji z panvice. Začnite pridávať vývar po naberačke a každé 1-2 minúty dobre premiešajte, kým sa tekutina nevstrebe a ryža nie je uvarená.
  4. Polovicu tekvice roztlačte a pridajte na panvicu spolu s klobáskami a parmezánom. Premiešajte, potom pridajte zvyšnú tekvicu, prikryte pokrievkou a nechajte 2 minúty odstáť. Podávajte s extra parmezánom.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/golden-squash-sausage-risotto