Polievka z červenej šošovice

Tiež niekedy dlho premýšľate čo uvariť? Ochutnajte našu sýtu vegetariánsku polievku s červenou šošovicou, mrkvou a pórom. Má nízky obsah kalórií a tuku. Šošovica obsahuje vysoký podiel železa, bielkovín, podporuje nervový systém a pomáha kontrolovať hladinu cukru v krvi. Je jednoducho stráviteľná a pred varením ju nie je potrebné namáčať.

Ingrediencie:

  • 2 l zeleninového vývaru
  • 150 g červenej šošovice
  • 6 mrkví
  • 2 stredne veľké póry nakrájané na plátky (asi 300 g)
  • malá hrsť nasekanej petržlenovej vňate na podávanie

Postup:

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte vývar a pridajte šošovicu. Priveďte do varu a nechajte šošovicu niekoľko minút zmäknúť.
  2. Nakrájajte na drobné mrkvu a pór.
  3. Pridajte mrkvu a pór do hrnca a osoľte.
  4. Priveďte do varu, potom znížte teplotu, prikryte a varte 45 minút až 1 hodinu, kým sa šošovica nerozpadne.
  5. Posypte petržlenovou vňaťou a podávajte s maslom, ak chcete.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/lentil-soup