Pripravte sebe a svojim ďeťom tento zdravý ale veľmi chutný recept na jesenné tekvicové muffiny. Veľmi dobrá voľba aj na desiatu do školy. Netypický recept keďže tekvicu ste zvyknutí väčšinou pripravovať na slano. Kombinácia tekvice a škorice vás určite dostane!
Ingrediencie:
- rastlinný olej, na plech
- 200g nahrubo nastrúhanej tekvice alebo maslovej tekvice
- 2ČL mletej škorice
- 1ČL mletého zmiešaného korenia
- ½ČL mletého zázvoru
- 175g ovseného jogurtu gréckeho typu
- 2 vajcia
- 125ml ovseného mlieka
- 1 lyžica javorového sirupu
- 175g špaldovej celozrnnej múky
- 100 g hrozienok
- 1½ČL prášku do pečiva
- 25g pekanových orechov, nasekaných
Postup:
- Rúru vyhrejeme na 180 stupňov. Formu na muffiny veľmi jemne naolejujeme (inak má beztuková zmes tendenciu sa lepiť na papier). Prípadne použite silikónovú formu.
- Vložte tekvicu do misky čiastočne ju prikryte, aby mohla uniknúť para.
- Následne na 5 minút zapnite rúru na plný výkon. Uvarenú tekvicu s korením roztlačte do hladka. Nechajte vychladnúť.
- Do tekvice zašľaháme jogurt, vajcia, ovsené mlieko a javorový sirup, potom vmiešame múku, hrozienka a prášok do pečiva, kým sa dobre nepremieša.
- V prípade potreby pridajte ešte kvapku mlieka. Naberajte do foriem na muffiny a posypte pekanové orechy. Pečieme 20-25 minút kým nenapuchnú.
- Nechajte vychladnúť a môžete podávať.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/healthy-pumpkin-muffins