Ľahká, rýchla a cenovo dostupná večera. Spojenie pikantnej variácie s pastou Masala, koriandrom a cherry paradajkami nemá konkurenciu. Môžete podávať so salsou s avokáda podľa chuti. Ale môžete podávať aj samostatne.
Ingrediencie:
- 2 lyžice olivového oleja
- 3 cibule, 2½ nakrájané na tenké plátky, ½ nakrájané nadrobno
- 1 polievková lyžica kari pasty Madras
- 500 g cherry paradajok, rozpolených
- 1 červená paprika zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
- malé balenie koriandra, nahrubo nasekaného
- 8 veľkých vajec, rozšľahaných
- 1 avokádo, odkôstkované, olúpané a nakrájané na kocky
- 1 citrón
Postup:
- Olej zohrejte na strednej panvici. Vložíme nakrájanú cibuľu a na miernom ohni opekáme asi 10 minút, kým nezmäkne a nezozlatne. Pridajte pastu Madras a smažte ešte 1 minútu potom pridajte polovicu paradajok a polovicu chilli. Varíme, kým nie je zmes hustá a paradajky všetky prasknú.
- Rozohrejte gril na vysokú teplotu. Pridajte polovicu koriandra k vajíčkam a okoreňte potom zalejte pikantnou cibuľovou zmesou.
- Raz alebo dvakrát jemne premiešajte a potom varte na miernom ohni 8-10 minút, kým nestuhne. Presuňte na gril na 3-5 minút, kým stuhne.
- Na prípravu salsy zmiešajte avokádo, zvyšné chilli a paradajky, nakrájanú cibuľu, zvyšný koriander a citrónovú šťavu, potom dochuťte a podávajte s frittatou.
Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/masala-frittata-avocado-salsa