Masala frittata s avokádovou salsou

Ľahká, rýchla a cenovo dostupná večera. Spojenie pikantnej variácie s pastou Masala, koriandrom a cherry paradajkami nemá konkurenciu. Môžete podávať so salsou s avokáda podľa chuti. Ale môžete podávať aj samostatne.

Ingrediencie:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 3 cibule, 2½ nakrájané na tenké plátky, ½ nakrájané nadrobno
  • 1 polievková lyžica kari pasty Madras
  • 500 g cherry paradajok, rozpolených
  • 1 červená paprika zbavená semienok a nakrájaná nadrobno
  • malé balenie koriandra, nahrubo nasekaného
  • 8 veľkých vajec, rozšľahaných
  • 1 avokádo, odkôstkované, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 citrón

Postup:

  1. Olej zohrejte na strednej panvici. Vložíme nakrájanú cibuľu a na miernom ohni opekáme asi 10 minút, kým nezmäkne a nezozlatne. Pridajte pastu Madras a smažte ešte 1 minútu potom pridajte polovicu paradajok a polovicu chilli. Varíme, kým nie je zmes hustá a paradajky všetky prasknú.
  2. Rozohrejte gril na vysokú teplotu. Pridajte polovicu koriandra k vajíčkam a okoreňte potom zalejte pikantnou cibuľovou zmesou.
  3. Raz alebo dvakrát jemne premiešajte a potom varte na miernom ohni 8-10 minút, kým nestuhne. Presuňte na gril na 3-5 minút, kým stuhne.
  4. Na prípravu salsy zmiešajte avokádo, zvyšné chilli a paradajky, nakrájanú cibuľu, zvyšný koriander a citrónovú šťavu, potom dochuťte a podávajte s frittatou.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/masala-frittata-avocado-salsa