Počas zimnej sezóny si chladnejšie počasie vyžaduje teplé a výdatné recepty. Toto keto kuracie kokosové kari vás nielen zahreje výraznými koreninami a zdravými, no zároveň sýtymi ingredienciami. Či už máte radi jemné alebo extra pikantné kari je jedlo, na ktorom si každý pochutná. Kokosové kuracie kari sa dá pripraviť ako jedlo s nízkym obsahom sacharidov a keto.
Ingrediencie:
- 1kg kuracie stehná, nakrájané na malé kúsky
- 3 polievkové lyžice kokosového oleja
- 1 malá žltá cibuľa, nakrájaná
- 1 červená paprika, nasekaná
- 1 polievková lyžica čerstvý zázvor, strúhaný
- 4 strúčiky čerstvého cesnaku, nastrúhaného
- 3 polievkové lyžice rajčinovej pasty
- 300ml plnotučného kokosového mlieka
- 2 lyžičky garam masala
- 4 lyžičky kari prášok
- 2 lyžičky soľ
- 1/2 šálky čerstvého koriandra
Postup:
- Zahrejte 1 polievkovú lyžičku kokosového oleja vo veľkej panvici na strednom ohni. Nakrájajte si kura na malé kúsky. Pridajte kuracie mäso na panvicu a varte 6-8 minút, kým nezhnedne. Vyberte z panvice a odložte.
- Do panvice pridajte zvyšný kokosový olej. Pridáme nakrájanú cibuľu a necháme 8-10 minút opekať, aby skaramelizovala. Asi v polovici tohto procesu pridáme nakrájanú červenú papriku. Po uplynutí 8-10 minút pridajte nastrúhaný cesnak a zázvor a nechajte všetko povariť ďalšiu minútu. Potom pridajte všetky koreniny a 1 lyžičku soli a nechajte všetko spolu ešte minútu povariť.
- Pridajte paradajkový pretlak, kokosové mlieko a odložené kuracie mäso späť do panvice. Miešajte na strednom ohni, kým nezačne bublaťn potom znížte teplotu na 10 minút, kým omáčka nezhustne.
- Pridajte druhú lyžičku soli , ak je to žiaduce. Ozdobte každú misku, ktorú podávate, čerstvým nasekaným koriandrom.