Poďte si s nami vyskúšať jednoduchý recept na keto lasagne s nízkym obsahom sacharidov s hovädzou chuťou, krémovou ricottou,mozzarellou a rezancami ako tie skutočné! Iba 5,6 g čistých sacharidov na porciu.
Ingrediencie:
LASAGNE CESTO:
- 3 šálky syra Mozzarella (strúhaný)
- 6 veľkých vaječných žĺtkov
- 3/4 šálky múky z lupiny
MÄSOVÁ OMÁČKA:
- 700g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ČL morskej soli
- 1/2 ČL čierneho korenia
- 2 šálky omáčky Marinara
- 1 polievková lyžica talianskeho korenia
- 1 ČL cesnakového prášku
SYROVÁ PLNKA:
- 250g syr ricotta
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1 veľké vajce
SYROVÁ POLEVA:
- 2 šálky mozzarelly
Postup:
LASAGNE CESTO:
- Vo veľkej mise zmiešajte múku a žĺtky.
- Roztopte mozzarellu v mikrovlnnej rúre alebo v dvojitom hrnci na sporáku, kým sa nebude dať ľahko miešať.
- Do múčnej zmesi pridáme mozzarellu a rukami miesime, kým nevznikne jednotné cesto.
- Cesto rozdeľte na 2 guľky. Každú guľku rozvaľkajte na veľmi tenký obdĺžnik. (Ak je cesto príliš lepivé na vaľkanie, môžete ho dať na 30 minút chladiť.)
MÄSOVÁ OMÁČKA:
- Medzitým si pripravte mäsovú omáčku. Mleté hovädzie mäso vložte do veľkej panvice. Dochutíme soľou a korením.
- Varte na stredne vysokej teplote asi 10 minút, pričom mäso rozdeľujte lyžicou alebo vareškou, kým nezhnedne.
- Vmiešajte omáčku marinara, talianske korenie a cesnakový prášok. Dusíme asi 10 minút.
SYROVÁ PLNKA:
- Kým sa mäsová omáčka dusí, pripravíme si syrovú plnku. V malej miske zmiešajte syr ricotta, parmezán a vajce.
KETO LASAGNE:
- Predhrejte rúru na 190 stupňov °C.
- Polovicu mäsovej omáčky rozotrite na dno kameninovej nádoby. Navrch dáme pláty lasagní z cesta. (Odlepte vrchný kus pergamenového papiera z rezancov, preklopte ho do zapekacej misy a potom opatrne odlepte papier na pečenie, ktorý je teraz navrchu.) Rozložte naň polovicu ricottovej zmesi a posypte polovicu mozzarellou. Opakujte vrstvy mäsa, plátov, ricotty a mozzarelly.
- Panvicu zakryte fóliou a nedotýkajte sa syra na vrchu. Pečieme 25 minút. Zapnite rúru na grilovanie.