Frittata so šunkou, hubami a špenátom

Frittata je talianske jedlo podobné našej omelete, tiež sa pripravuje z vajec ale frittata je pevnejšia a líši sa prípravou. Môžete ju pripraviť na akýkoľvek spôsob podľa vašej chuti. Vyskúšajte plnkovú frittatu, ktorá má nízky obsah kalórií a zaručene vás udrží až do obeda.

Ingrediencie:

  • 1 ČL oleja
  • 80 g gaštanových húb
  • 50 g šunky
  • 80 g špenátu
  • 4 stredné vajcia
  • 1 lyžica strúhaného čedaru

Postup:

  1. Olej zohrejte na panvici na stredne vysokej teplote. Pridajte huby nakrájané na plátky a smažte 2 minúty, kým takmer nezmäknú.
  2. Vmiešame šunku nakrájanú na kocky a špenát. Varíme ešte 1 minútu, kým špenát nezvädne. Dobre ochutíme čiernym korením a štipkou soli.
  3. Znížte oheň a nalejte na vajcia. Varte nerušene 3 minúty, kým vajcia takmer nestuhnú. Posypeme syrom a dáme pod gril na 2 minúty. Podávajte teplé alebo studené.

Zdroj: https://www.bbcgoodfood.com/recipes/ham-mushroom-spinach-frittata