Ak hľadáte najchutnejšie nízkosacharidové bagely všetkých čias, ste na správnom mieste spolu si ich pripravíme. Tieto bagely neobsahujú droždie ale chutia ako tie pravé. Každý bagel má menej ako 2 gramy sacharidov!
Ingrediencie:
- 1 3/4 šálka mandľovej múky
- 1 lyžica prášku do pečiva
- 3 šálky strúhaného syra mozzarella
- 50g zmäkčený smotanový syr
- 3 veľké vajcia rozdelené
- 1 lyžica sezamových semienok voliteľná
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie a odložíme bokom.
- V malej miske zmiešajte mandľovú múku a prášok do pečiva a odložte. Do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry pridajte syr mozzarella a smotanový syr. Ohrejte ich spolu v mikrovlnnej rúre v 30-sekundových intervaloch, kým sa neroztopia. Spolu ich vyšľaháme do hladka.
- Preneste zmes do kuchynského robota spolu s dvoma vajíčkami a suchými ingredienciami a rozmixujte do hladka.
- Kuchynský povrch zľahka pomúčte mandľovou múkou. Preneste naň cesto a rozdeľte ho na osem rovnakých častí. Každý kúsok cesta rozvaľkáme do tenkého tvaru klobásy. Spojte strany a vytvorte bagety.
- Bagely poukladáme na vystlaný plech. Tretie vajce rozšľaháme v malej miske, potom ním potrieme vrchnú časť každého bagelu a potom posypeme polevou podľa vlastného výberu. Bagely pečieme 12-15 minút, kým nebudú na vrchu pevné a zlaté.
- Pred krájaním a podávaním vyberte bagely z rúry a nechajte ich úplne vychladnúť.