Keď hľadáte lahodnú a jednoducho vyrobenú možnosť, ktorá by sprevádzala vaše hlavné jedlo, vyskúšajte lákavú myšlienku zdravých a nízkosacharidových pečených zelerových hranolčekov. Zeler je výživná koreňová zelenina. Koreňová zelenina, ako sú zemiaky, sladké zemiaky a mrkva, má zvyčajne príliš vysoký obsah sacharidov na to, aby sa dala považovať za keto. Koreň zeleru je však skvelou voľbou s nízkym obsahom sacharidov a má podobnú štruktúru ako škrobovejšia zelenina.
Ingrediencie:
- 1 veľký zeler
- 2 lyžice avokádového oleja
- 1/2 lyžičky papriky
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1 lyžica čerstvej petržlenovej vňate
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C a vysteľte plech papierom na pečenie. Odložte bokom.
- Škrabkou na zeleninu alebo krájacím nožom zo zeleru opatrne ošúpeme šupku. Nakrájajte na ¼ hrubé disky a potom na ¼ plátky.
- Vo veľkej miske premiešajte hranolky s avokádovým olejom, paprikou, soľou a korením. Preložíme na pripravený plech.
- Pečte 15 minút, otočte panvicu a pridajte hranolky. Pečte ďalších 10-15 minút, kým nie sú zlatohnedé a mäkké.
- Na servírovanie ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.