Tento recept na keto crème brûlée je elegantný dezert s nízkym obsahom sacharidov, ktorý je vyrobený len zo štyroch ingrediencií! Tento recept patrí medzi klasické francúzske dezerty. Recept možno vyzerá zložito ale je jednoduchý a nedá sa prakticky na ňom nič pokaziť. Preto sme si pre vás pripravili keto verziu aby ste neprišli o túto úžasnú chuť. Tak poďme spolu nato!
Ingrediencie:
- 4 žĺtky
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hustej smotany na šľahanie
- 5 polievkových lyžíc nízkokalorického prírodného sladidla
Postup:
- Predhrejte rúru na 165 °C.
- V miske vyšľaháme žĺtky a vanilkový extrakt, kým sa nespojí.
- Nalejte smotanu na šľahanie a 1 lyžicu sladidla do hrnca. Zohrievajte za stáleho šľahania na strednom ohni, kým nezačne vrieť. Odstráňte z tepla. Postupne za stáleho šľahania pridávajte žĺtkovú zmes, kým sa dobre nespojí.
- Zmes rovnomerne rozdeľte medzi 4 nádoby a vložte ich do sklenenej zapekacej misy. Nalejte toľko horúcej vody aby siahala do polovice stien misky.
- Pečieme v predhriatej rúre na strednej mriežke kým stuhne asi 30 minút.
- Každé crème brûlée posypte 1 lyžicou sladidla. Použite kulinársku baterku na zahriatie sladidla do karamelizácie asi 30 sekúnd. Dajte do chladničky asi na 10 minút.
Zdroj: https://www.allrecipes.com/recipe/261027/keto-creme-brulee/