Je plný bielkovín má veľa chrumkavej zeleniny a podáva sa s bohatým a krémovým dresingom. Toto jedlo sa dá variť po celý rok a je to skvelý obed alebo večera pre vás. Kuracie prsia sú skvelým zdrojom bielkovín a obsahujú oveľa menej tuku ako iné kusy kuracieho mäsa.
Ingrediencie:
- 300g kuracích pŕs
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica ghee
- 1 stredný fenikel
- 2 stredný zeler
- cherry paradajky
- 4 lyžice majonézy
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžica čerstvého kôpru
Postup:
- Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
- Kurča ochutíme soľou a korením.
- Na panvici na strednom ohni pridajte ghee a nechajte roztopiť.
- Pridajte kuracie prsia a nechajte piecť na oboch stranách asi 5 minút. Odložte bokom.
- Fenikel a zeler nakrájame.
- V miske zmiešajte majonézu, dijonskú horčicu a citrónovú šťavu. Spolu premiešame, aby sa dobre spojili.
- Pridajte fenikel, zeler a cherry paradajky do misky. Mixujte v dresingu, kým nie je obalený.
- Môžeme podávať. Dobrú chuť!
Zdroj: https://www.ruled.me/keto-chicken-fennel-and-celery-salad/