Keto špenátovo-hubová polievka

Kto má rád polievky? Dobrá miska polievky sa dá zjesť pri akejkoľvek príležitosti, kedykoľvek počas dňa. Polievka však skutočne žiari v chladnejšie dni a pripomína útulné dni vo vnútri. Táto špenátovo-hubová polievka bude určite obľúbená. Špenát zohráva v tejto polievke neoddeliteľnú súčasť a pomáha vytvárať tú krásnu zelenú farbu. Považuje sa za superpotravinu a je bohatý na mnoho vitamínov vrátane železa, horčíka a vitamínu A. Aj keď má špenát nízky obsah kalórií, môže sa pochváliť pôsobivým obsahom vlákniny a množstvom antioxidantov spojených so zlepšením zdravia očí a imunitnej funkcie.

Ingrediencie:

  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/2 stredne žltej cibule
  • 450g šampiňónov
  • 2 šálky kuracieho vývaru
  • 250g mrazeného špenátu
  • 1/2 šálky hustej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1/2 šálky parmezánu

Postup:

  1. Odmerajte a pripravte všetky ingrediencie.
  2. Do veľkého hrnca pridajte olivový olej a zohrejte na strednom ohni.
  3. Pridajte na kocky nakrájanú žltú cibuľu. Premiešajte a nechajte 7-9 minút restovať.
  4. Pridajte huby do hrnca. Miešajte ich s cibuľou a olivovým olejom asi 4-5 minút.
  5. Pridajte kurací vývar a rozmrazený špenát. Tekutinu z rozmrazovania špenátu nepridávajte do hrnca. Polievku priveďte do varu a potom varte aspoň 10 minút.
  6. Odstráňte z tepla a vmiešajte polovicu hustej smotany. Polievku necháme vychladnúť.
  7. Polievku nalejte do mixéra a rozmixujte do hladka.
  8. Špenátovú hubovú polievku podávame s druhou polovicou pokvapkanej smotany a parmezánom.

Zdroj: https://www.ruled.me/keto-spinach-mushroom-soup/