Vyskúšajte s nami recept na Normandské kuracie mäso vo výbornej jemnej omáčke. Ako prílohu môžete použiť cuketové rezance alebo špargľu.
Ingrediencie:
- olivový olej
- 6 kuracích stehien
- 2 cibule, nakrájané nadrobno
- 2 paličky zeleru, nasekané nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica mandľovej múky
- 500 ml suchého jablčného muštu
- 150 ml kuracieho vývaru
- 2 vetvičky tymiánu
- 1 bobkový list
- 150 ml crème fraîche
Postup:
- Rúru zohrejte na 180°C. Vo veľkom hrnci s pokrievkou zohrejte 2 lyžice oleja.
- Kuracie stehná okoreníme a po častiach opečieme zo všetkých strán dozlatista a dochrumkava, potom ich vyberieme. Pridáme cibuľu a zeler.
- Potom pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu.
- Pridajte jablčný mušt a nechajte minútu prebublávať, potom pridajte vývar, tymian a bobkový list. Priveďte späť do varu, dobre osoľte a pridajte kuracie stehná. Prikryte pokrievkou alebo fóliou, vložte do rúry na 40 minút, potom kurča vyberte a udržiavajte v teple.
- Vmiešajte crème fraîche do omáčky a vráťte sa na varnú dosku, aby bublala a zhustla.
- Následne pridajte späť kuracie mäso.
Zdroj: https://www.olivemagazine.com/recipes/meat-and-poultry/chicken-normandy/