Začnite s plátkom opečeného keto chleba, položte naň kanadskú slaninu a pošírované vajíčko a zakončite to domácou holandskou omáčkou. Sú vajcia Benedikt Keto vhodné?
Iba jedna zložka vajec Benedikt anglický muffin pridáva značné množstvo čistých sacharidov. Existuje niekoľko receptov na keto chlieb, ktorými môžete nahradiť anglický muffin s vysokým obsahom sacharidov. S týmto receptom vám ukážeme, ako to urobiť najrýchlejším a najjednoduchším spôsobom. Tento recept je dosť kalorický, takže ho odporúčame jesť ako brunch.
Ingrediencie:
Holandská omáčka:
- 2 veľké žĺtky
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ a paprika podľa chuti
Vajcia Benedikt:
- 2 porcie 90 sekundového keto hrnčekového chleba
- 4 veľké vajcia
- 4 plátky slinky
- 1 lyžica bieleho octu
- soľ podľa chuti
- 2 lyžičky masla
- 1 polievková lyžica nasekanej pažítky
Postup:
- Zhromaždite a pripravte všetky ingrediencie. Pripravte si 90-sekundový keto hrnčekový chlieb, nakrájajte ho a odložte.
- Postavte hrniec s vodou na varenie na sporáku. Po varení znížte na stredne nízku teplotu.
- Oddeľte žĺtky a bielky odložte bokom pre iný recept. Vaječné žĺtky šľaháme v kovovej miske (ktorá sa zmestí nad hrniec), kým nie sú lesklé a sýto žlté. Pridajte citrónovú šťavu a znova dobre šľahajte, kým sa nezapracuje.
- V mikrovlnnej rúre alebo na panvici rozpustíme maslo. Po roztavení umiestnite kovovú misku nad hrniec ako dvojitý kotol. Keď sa zmes vaječných žĺtkov zahrieva, pomaly pridávajte maslo za stáleho šľahania, aby sa emulgovalo.
- Pokračujte v šľahaní, kým sa zmes spojí a zhustne. Dbajte na to, aby ste na zmes neaplikovali príliš veľa tepla, pretože ak budú vajcia príliš horúce rozmiešajú sa. Po dokončení by zmes mala dobre pokryť zadnú stranu lyžice. Ak do nej ponoríte lyžicu, môžete po nej prejsť prstom a jasne vidieť odsadenie miesta, kde ste potiahli prstom.
- Holandskú omáčku dochutíme soľou a paprikou, potom odstavíme.
- V prípade potreby dolejte do hrnca vodu. Znova nastavte teplotu na stredne vysokú, aby voda zovrela. Po varení znížte oheň aby sa varil, potom do vody pridajte soľ a ocot.
- Rozbite vajíčko do malej misky. Pomocou lyžice premiešajte vriacu vodu v hrnci, čím vytvoríte vírivku, a potom jemne nalejte vajíčko do vody. Snažte sa aby vám vajce ostalo pohromade.
- Nechajte vajíčko variť 2-3 minúty, potom vyberte z panvice dierovanou lyžicou. Jemne položte na tanier s papierovými utierkami a postup zopakujte so zvyšnými vajíčkami.
- V samostatnej panvici opečte slaninku, kým z oboch strán mierne nezhnedne, alebo podľa vašich predstáv.
- Ak chcete, opečte hrnčekový chlieb maslom alebo len potrite maslom vrch každého plátku.
- Zostavte vajcia benedikt. Položte jeden krajec hrnčekového chleba, slaninku a stratené vajce na seba. Vajíčko podľa potreby dochutíme soľou a korením.
- Nakoniec po lyžičkách nalejte na vajíčka holandskú zmes. Ak je omáčka príliš hustá, môžete do nej pridať malé množstvo vody a miešať, kým sa vám nebude zdať redšia. Ozdobte nasekanou pažítkou a vychutnajte si!