Keď sme chorí, máme opicu, alebo sme práve zjedli príliš veľa nezdravého jedla, vždy túžime po jednoduchej a uspokojivej kuracej polievke s rezancami. Vďaka zelenine a bielkovinám je to presne to, čo potrebujeme aby sme sa dostali späť na správnu cestu. Pre tých, ktorí sú na keto nie je kuracia rezancová polievka práve vhodná kvôli, tým rezancom nabitým sacharidmi. V tejto našej keto verzii kuracej polievky sme rezance nahradili karfiolovou ryžou.
Ingrediencie:
- 2 polievkové lyžice zeleninový olej
- 1 stredná cibuľa
- 5 strúčikov cesnaku
- 2ks čerstvého zázvoru
- 1 malý karfiol
- 3/4 lyžičky drvené vločky červenej papriky
- 1 stredná mrkva
- 1,5l kurací vývar s nízkym obsahom sodíka
- 1 stonkový zeler
- 2 vykostené kuracie prsia bez kože
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Vo veľkom hrnci na strednom ohni rozohrejeme olej. Pridajte cibuľu, cesnak a zázvor. Varte, kým nezačne hnednúť.
- Medzitým karfiol v kuchynskom robote rozdrvte, kým sa nerozbije na zrnká veľkosti ryže. Pridajte karfiol do hrnca s cibuľovou zmesou a varte na stredne vysokej teplote, kým nezačne hnednúť asi 8 minút.
- Pridáme paprikové vločky, mrkvu, zeler a kurací vývar a privedieme k varu. Pridáme kuracie prsia a necháme jemne variť asi 20 minút. Vyberte z hrnca nechajte vychladnúť, kým nevychladne dostatočne na manipuláciu a nastrúhajte. Medzitým pokračujte vo varení, kým zelenina nezmäknevešte 3 až 5 minút.
- Vyberte zázvor z hrnca a pridajte nakrájané kuracie mäso späť do polievky. Dochuťte soľou a korením, potom pred podávaním ozdobte petržlenovou vňaťou.
Zdroj: https://www.delish.com/cooking/nutrition/keto-chicken-soup-recipe/