Vyskúšajte výborný recept na keto syrovo-cesnakový chlieb, ktorý si určite zamilujete. Tento keto syrovo-cesnakový chlieb s nízkym obsahom sacharidov je vyrobený z mandľovej múky a je pokrytý mozzarellou. Môžete podávať samostatne ale aj ako prílohu k rôznym šalátom.
Ingrediencie:
- 7 g instantného sušeného droždia
- 1 polievková lyžica smotany
- 80 ml teplej vody
- 155 g mandľovej múky
- 2 lyžice šupky psyllia
- 1 polievková lyžica mletého ľanového semienka
- 1 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL soli
- 3 vajcia
- 2 lyžice olivového oleja
- 2 ČL jablčného octu
- 3 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 2 lyžice olivového oleja
- 100 g strúhaného syra mozzarella
- petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Štvorcovú tortovú formu s priemerom 20 cm vymastíme a vystelieme papierom na pečenie.
- Do malej misky dáme droždie, smotanu a vodu všetko spolu vyšľaháme. Odstavte na 10 minút alebo do mierneho spenenia.
- Vo veľkej misky vyšľaháme mandľovú múčku, šupku psyllia, ľanové semienko, prášok do pečiva a soľ. V strede urobte jamku. Pridajte kváskovú zmes, vajce, olivový olej a ocot.
- Dobre vyšľaháme aby sa spojili. Presuňte na pripravený plech. Voľne prikryte potravinárskou fóliou a odložte na 1 hodinu.
- Rúru predhrejeme na 200°C. Chlieb pečieme 15 minút. Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme cesnakom a syrom. Pečte ďalších 10 minút alebo kým syr nezačne bublať.
- Na servírovanie posypte petržlenovou vňaťou.
Zdroj: https://www.taste.com.au/recipes/keto-garlic-bread-recipe