Krémová chladená avokádová polievka

Už ste ochutnali chladenú avokádovú polievku? Že nie?! Tak teraz je ten správny čas pripraviť si krémovú chladenú avokádovú polievku. Táto polievka pochádza z Južnej Ameriky. Poďme si ju spolu pripraviť!

Ingrediencie:

  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL mletého kmínu
  • 3 šálky kuracieho vývaru
  • 300 ml hustej smotany
  • 3 avokáda
  • 1/4 šálky limetkovej šťavy
  • 1 kukuričný klas
  • 1 paradajka
  • 2 lyžice čerstvého koriandra

Postup:

  1. Zohrejte olej v strednom hrnci na strednom ohni. Pridajte cesnak a rascu. Varte za stáleho miešania 30 sekúnd alebo kým nezavonia. Pridajte vývar a priiveďte do varu. Odstráňte z tepla.
  2. Vmiešame smotanu. Chladíme 20 minút.
  3. 2 1/2 avokáda nasekajte nahrubo. Zvyšnú polovicu avokáda zabaľte do plastovej fólie aby nezhnedlo.
  4. Nasekané avokádo, limetku a vývar vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Spracujte do hladka. Dobre dochutíme soľou a korením.
  5. Preložíme do misky. Dajte do chladničky na 1 hodinu.
  6. Zohrejte 2 čajové lyžičky zvyšného oleja v malej panvici na vysokej teplote. Kukuricu varte 6 minút. Následne preneste na dosku a počkajte kým nevychladne dostatočne na manipuláciu.
  7. Ostrým nožom vyrežte jadierka z klasu. Avokádo, ktoré sme si odložili nakrájajte nadrobno. Pridajte ku kukurici s paradajkami a koriandrom.
  8. Dochutíme soľou a korením. Podávame chladené.
  9. Polievku podávame poliatu salsou a pokvapkanú zvyšným olejom.

Zdroj: https://www.taste.com.au/recipes/chilled-colombian-avocado-soup