Keto torta Red Velvet

Túto nízkosacharidovú červenú zamatovú tortu si ihneď zamilujete. Táto torta je úplne bez rafinovaného cukru a bez lepku, ale má všetky skvelé chute tradičnej červenej zamatovej torty. Červený zamat sa vyrába z kakaového prášku, octu a cmaru. V našej verzii vynecháme cmar príliš veľa sacharidov! Nahradíme ho kyslou hustou smotanou.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 1 1/2 šálky allulózy (v prášku) alebo akékoľvek sladidlo,kt. obľubujete
  • 3/4 šálky masla
  • 6 veľkých vajec
  • 1/3 šálky plnotučnej kyslej smotany
  • 3/4 šálky smotany na šľahanie
  • 1 ČL octu
  • 3 šálky mandľovej múky
  • 1/2 šálky kokosovej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1/3 šálky kakaového prášku
  • 1 ČL prášku z xantánovej gumy
  • 1 ČL vanilky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 plná polievková lyžica červeného gélového potravinárskeho farbiva

Šľahačková plnka:

  • 1 ČL vanilky
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 1/2 šálky allulózy (v prášku) alebo akékoľvek sladidlo,kt. obľubujete
  • 1 šálka smotanového syra

Postup:

  1. Rúru predhrejeme na 200°C  stupňov a pripravíme si tortové formy tak, že ich dobre vymastíme.
  2. Do malej misky pridajte smotanu na šľahanie, pridajte ocot a premiešajte. Odložte misku nabok.
  3. Pridajte vajcia do misky a miešajte 2 minúty.
  4. Maslo rozpustíme v mikrovlnke, ale neprehrievame. Maslo chceme mäkké, ale nie príliš horúce.
  5. Pridajte 1 ČL vanilky, smotanu na šľahanie, kyslú smotanu a ocot, rozpustené maslo a potravinárske farbivo do vaječnej zmesi a miešajte, kým sa dobre nezapracuje.
  6. Do veľkej misy preosejte mandľovú múku, kokosovú múku, prášok do pečiva, xantánovú gumu, soľ a práškovú alulózu.
  7. Jemne pridajte vaječnú zmes k zmesi suchých prísad. Nepremiešajte.
  8. Rozdeľte cesto na tri kolieska koláča .
  9. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C 30-35 minút, alebo kým špáradlo nevyjde čisté.
  10. Chladíme na chladiacej mriežke asi hodinu.
  11. Keď cesto vychladne zarovnajte vrchy zúbkovaným nožom a odložte kúsky cesta na zdobenie.

Šľahačková plnka:

  1. Nakrájajte na kocky jednu šálku studeného plnotučného smotanového syra a pridajte ho do misy stojanového mixéra a mixujte 1 minútu, kým smotanový syr nemá hrudky. V prípade potreby zoškrabte boky misky.
  2. Pridajte vanilku a práškovú alulózu.
  3. Do misky pridajte 1/2 šálky plnotučnej smotany na šľahanie a miešajte 30 sekúnd, kým sa nezmieša so smotanovým syrom. Otočte na strednú a potom vysokú, kým sa šľahačka a smotanový syr nerozčesú a nebudú pripomínať maslový krém.

Vezmite misku s kúskami torty, ktoré ste pri vyrovnávaní odstránili a rozdrvte ich na strednú až jemnú strúhanku. Umiestnite omrvinky na plech vystlaný pergamenom a pečte v rúre 10 minút pri 200 °C.

Tortu môžete začať vrstviť a medzi upečené cesto plniť šľahačkovú plnku. Keď je torta navrstvená a potiahnutá polevou, použite omrvinky na tortu a zatlačte ich okolo spodnej časti torty do polevy. Zvyšné kúsky posypeme na vrch koláča.

Zdroj: https://sugarfreesprinkles.com/low-carb-red-velvet-cake-with-cream-cheese-frosting/