Keto gulášová polievka

Prinášame vám vynikajúci recept na maďarskú gulášovú polievku v našom keto prevedení. Aj keď si väčšinou maďarský guláš vychutnávame cez teplé letné dni z kotlíka máme tu recept, ktorý si viete pripraviť z pohodlia vašej kuchyne keď dostanete naň kedykoľvek chuť. V tradičnom recepte sa nachádzajú zemiaky, keďže zemiaky niesú keto priateľské my sme ich nahradili zelerom.

Ingrediencie:

  • 220g žltej cibule
  • 4 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
  • 220g zelerového koreňa alebo rutabagu
  • 100g červenej papriky
  • 450g mletého jahňacieho alebo mletého hovädzieho mäsa
  • 100g masla alebo olivového oleja
  • 1 lyžica mletej papriky
  • ½ ČL kajenského korenia
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžica drvených rascových semienok
  • 2 ČL soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • 2 šálky drvených paradajok
  • 3 šálky vody
  • 2 ČL červeného vínneho octu

Na podávanie:

  • 1 šálka kyslej smotany alebo majonézy
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak pridáme na panvicu a orestujte na veľkom množstve oleja alebo masla na strednom ohni, kým nezmäknú.
  2. Pridajte mleté mäso a za občasného miešania duste, kým sa neuvarí a nezhnedne.
  3. Pridajte papriku, zeler, kajenské korenie, oregano, rascu, soľ a korenie. Miešame asi 1 minútu. Nalejte paradajky a 2/3 šálky vody.
  4. Zvýšte teplotu a polievku priveďte do mierneho varu. Necháme 10 minút podusiť.
  5. Pred podávaním pridajte zvyšnú vodu a ocot.
  6. Podávame s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom kyslej smotany alebo majonézy.

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/low-carb-goulash-soup