Prinášame vám vynikajúci recept na maďarskú gulášovú polievku v našom keto prevedení. Aj keď si väčšinou maďarský guláš vychutnávame cez teplé letné dni z kotlíka máme tu recept, ktorý si viete pripraviť z pohodlia vašej kuchyne keď dostanete naň kedykoľvek chuť. V tradičnom recepte sa nachádzajú zemiaky, keďže zemiaky niesú keto priateľské my sme ich nahradili zelerom.
Ingrediencie:
- 220g žltej cibule
- 4 strúčiky cesnaku nakrájané nadrobno
- 220g zelerového koreňa alebo rutabagu
- 100g červenej papriky
- 450g mletého jahňacieho alebo mletého hovädzieho mäsa
- 100g masla alebo olivového oleja
- 1 lyžica mletej papriky
- ½ ČL kajenského korenia
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžica drvených rascových semienok
- 2 ČL soli
- ½ ČL mletého čierneho korenia
- 2 šálky drvených paradajok
- 3 šálky vody
- 2 ČL červeného vínneho octu
Na podávanie:
- 1 šálka kyslej smotany alebo majonézy
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Cibuľu a cesnak pridáme na panvicu a orestujte na veľkom množstve oleja alebo masla na strednom ohni, kým nezmäknú.
- Pridajte mleté mäso a za občasného miešania duste, kým sa neuvarí a nezhnedne.
- Pridajte papriku, zeler, kajenské korenie, oregano, rascu, soľ a korenie. Miešame asi 1 minútu. Nalejte paradajky a 2/3 šálky vody.
- Zvýšte teplotu a polievku priveďte do mierneho varu. Necháme 10 minút podusiť.
- Pred podávaním pridajte zvyšnú vodu a ocot.
- Podávame s nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a kúskom kyslej smotany alebo majonézy.
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/low-carb-goulash-soup