Tieto plnené hubové pizze Portobello sú jednoduché a hotové za 10 minút, ideálne na rýchly a zdravý obed s nízkym obsahom sacharidov, večeru alebo keto snack. Na výplň huby Portobello môžete pridať akúkoľvek zeleninu podľa vašej chuti.
Ingrediencie:
- 6 húb Portobello
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- ⅓ šálka paradajkovej omáčky
- 1 ½ šálky strúhaného syra mozzarella
- 50g feferóniek
- 3 čajové lyžičky talianskej bylinkovej zmesi
Postup:
- Predhrejte rúru na 220°C. Plech vystelieme pergamenovým papierom a odložíme bokom.
- Jemne odstráňte stopky z húb a vyhoďte.
- Zmiešajte olej a cesnak a namažte obe strany huby. Položte huby žiabrovou stranou nahor na pripravený plech.
- Paradajkovú omáčku rovnomerne rozotrite na každú z húb, navrch položte syr, feferónky a posypte bylinkovou zmesou.
- Pečte 7-10 minút, kým sa syr neroztopí a nezačne hnednúť.
- Ihneď podávajte.
Zdroj: https://www.myketokitchen.com/keto-recipes/pizza-stuffed-mushrooms