Ste milovníkom rýb? Dnes sme si pre vás pripravili recept na stredomorskú pečenú tresku. Viete si ju pripraviť na obed ale aj ako ľahkú večeru. My sme tento recept obohatili o cherry paradajky a cesnak, dodajú treske neskutočnú chuť. Príprava receptu je jednoduchá a zaberie vám len pár minút. Ako prílohu môžete k tomu podávať ľahký zeleninový šalát alebo si pripraviť jeden z našich dresingov.
Ingrediencie:
- 450g treska
- 120g cherry paradajky
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- soľ a mleté čierne korenie
- 1 polievková lyžica malých kapár
- 1 ČL lístkov čerstvého tymiánu
- ½ lyžičky čili vločiek
- 1 ČL čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
- ½ ČL citrónovej kôry
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Cherry paradajky vložte do nádoby vhodnej do rúry. Navrch dáme nakrájaný cesnak a pokvapkáme polovičným množstvom olivového oleja.
- Vložte misku do rúry, potom ihneď znížte teplotu na 180 °C. Pečieme 15 minút.
- Po 15 minútach vyberte misku z rúry a položte rybu na paradajky. Všetko ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rybu pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.
- Na rybu rozložte kapary, tymianové lístky a čili vločky. Pečieme ďalších 12 – 15 minút, kým sa ryba neupečie.
- Vyberte misku z rúry a na taniere rozdeľte ryby, paradajky, kapary a bylinky.
- Do zvyšnej šťavy v pekáči vmiešame citrónovú šťavu a pokvapkáme ňou rybu. Na záver posypte taniere čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou.
Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/mediterranean-roasted-cod