Stredomorská pečená treska

Ste milovníkom rýb? Dnes sme si pre vás pripravili recept na stredomorskú pečenú tresku. Viete si ju pripraviť na obed ale aj ako ľahkú večeru. My sme tento recept obohatili o cherry paradajky a cesnak, dodajú treske neskutočnú chuť. Príprava receptu je jednoduchá a zaberie vám len pár minút. Ako prílohu môžete k tomu podávať ľahký zeleninový šalát alebo si pripraviť jeden z našich dresingov.

Ingrediencie:

  • 450g treska
  • 120g cherry paradajky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ a mleté čierne korenie
  • 1 polievková lyžica malých kapár
  • 1 ČL lístkov čerstvého tymiánu
  • ½ lyžičky čili vločiek
  • 1 ČL čerstvo vytlačenej citrónovej šťavy
  • ½ ČL citrónovej kôry

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Cherry paradajky vložte do nádoby vhodnej do rúry. Navrch dáme nakrájaný cesnak a pokvapkáme polovičným množstvom olivového oleja.
  3. Vložte misku do rúry, potom ihneď znížte teplotu na 180 °C. Pečieme 15 minút.
  4. Po 15 minútach vyberte misku z rúry a položte rybu na paradajky. Všetko ochutíme soľou, mletým čiernym korením a rybu pokvapkáme zvyšným olivovým olejom.
  5. Na rybu rozložte kapary, tymianové lístky a čili vločky. Pečieme ďalších 12 – 15 minút, kým sa ryba neupečie.
  6. Vyberte misku z rúry a na taniere rozdeľte ryby, paradajky, kapary a bylinky.
  7. Do zvyšnej šťavy v pekáči vmiešame citrónovú šťavu a pokvapkáme ňou rybu. Na záver posypte taniere čerstvo nastrúhanou citrónovou kôrou.

Zdroj: https://www.dietdoctor.com/recipes/mediterranean-roasted-cod