Mrkva je bohatá na beta karotén nielen že, podporuje zdravie, ale aj úžasne chutí, keď ju opečiete a posypete parmezánom. Môžete ju použiť ako náhradu hranolčekov a podávať k mäsu,rybám alebo si ju môžete vychutnať ako ľahký snack.
Ingrediencie:
- 450g čerstvej mrkvy
- 1 lyžička olivového oleja
- 1/2 lyžičky košér soli
- 1/4 lyžičky čerstvo mletého korenia
- 1/4 lyžičky sušeného tymiánu
- 3 lyžice strúhaného parmezánu
Postup:
- Predhrejte rúru na 220°C. Mrkvu prekrojte priečne na polovicu a potom pozdĺžne na polovičné palcové tyčinky.
- Mrkvu premiešajte s olejom, soľou, korením a tymiánom rovnomerne rozotrieme do vymastenej formy na pečenie.
- Pečte, kým nezmäkne a nezhnedne. Raz premiešajte pečte 12-15 minút.
- Po vybratí z rúry premiešajte so syrom.
Zdroj: https://www.tasteofhome.com/recipes/roasted-parmesan-carrots