Matcha Cheesecake

Pripravili sme si pre vás netradičný recept na cheesecake. V kombinácií s matcha práškom vznikne netradičná výborná chuť, ktorú si zamilujete. Na vrch môžete cheesecake skombinovať s javorovým sirupom bez cukru.

Ingrediencie:

Cheesecake:

  • 450g smotanového syra
  • ½ šálky sladidla
  • 2 lyžičky kokosovej múky
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžice hustej smotany na šľahanie
  • 1 polievková lyžica matcha prášku
  • 2 veľké vajcia
  • javorový sirup bez cukru

Poleva:

  • ½ šálky kyslej smotany
  • 2 lyžičky sladidla

Postup:

  1. Do misky pridajte smotanový syr, sladidlo, kokosovú múku, vanilkový extrakt, smotanu na šľahanie a prášok matcha.
  2. Miešajte, kým sa dobre nespoja. Po jednom pridávame vajíčka.
  3. Cesto na cheesecake nalejte do dobre vymastenej formy na pečenie. Rúru rozohrejeme na 165°C.
  4. Na dno rúry vložíme hlboký plech s vriacou vodou. Do stredu dáme cheesecake, ktorý pečieme cca 75-90 minút. Po dotknutí prstom by sa mal trochu triasť. Upečený ho vyberieme a necháme vychladnúť. Potom ho vložíme stuhnúť do chladničky.
  5. Môžete nájsť aj nejaké praskliny, ale tie sa dajú ľahko zakryť polevou z kyslej smotany.
  6. Kyslú smotanu a sladidlo podľa vašej chuti spolu zmiešame. Rozložte ho na vrch cheesecaku.
  7. Cheesecake nechajte úplne vychladnúť a pred podávaním ho uložte na niekoľko hodín do chladničky.
  8. Vrch môžete ozdobiť posypom matcha prášku.
  9. Podávajte pokvapkané javorovým sirupom bez cukru.

Zdroj: https://www.ruled.me/instant-pot-matcha-cheesecake